Vraha Johna Lennona premiestnili do iného väzenia

NETKY.SK • 17 Máj 2012, 04:59 • 2 min
Vraha Johna Lennona premiestnili do iného väzenia

Vraha Johna Lennona premiestnili do iného väzenia

slovakia

left justify in out

img

Vraha Johna Lennona premiestnili do iného, maximálne stráženého väzenia v štáte New York. Ako uviedol denník The Buffalo News, 57-ročného Marka Davida Chapmana v utorok previezli z nápravného zariadenia Attica do susedného zariadenia Wende v meste Alden. V oboch nápravných zariadeniach sú umiestnení najnebezpečnejší zločinci. Hovorca štátnych väzníc uviedol, že agentúra neuvádza dôvody premiestnenia väzňov.

Chapman zastrelil Johna Lennona 8. decembra 1980 pred apartmánovým domom na Manhattane, v ktorom bývalý člen skupiny The Beatles býval. Chapman sa k vražde priznal a v roku 1981 ho odsúdili na doživotie. Po 20 rokoch mohol požiadať o podmienečné prepustenie, čo Chapman šesťkrát neúspešne urobil. Môže sa o to pokúsiť opäť v auguste. Je však nepravdepodobné, že mu súd vyhovie.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies