Päťnásobný víťaz cyklistickej Tour de France bol prepustený z nemocnice

NETKY.SK • 20 Október 2019, 09:11 • 2 min
Päťnásobný víťaz cyklistickej Tour de France bol prepustený z nemocnice

BRATISLAVA - Päťnásobný víťaz cyklistickej Tour de France Eddy Merckx bol prepustený z nemocnice. Dôvodom jeho hospitalizácie boli poranenia hlavy, ktoré utrpel minulú nedeľu po páde z bicykla. V nemocnici v meste Dendermonde, neďaleko Gentu, absolvoval Merckx niekoľko vyšetrení a po štyroch dňoch opustil jednotku intenzívnej starostlivosti.

slovakia

left justify in out

Podľa webu Sporza však dostal v piatok povolenie na to, aby sa liečil v domácom prostredí.

"Je šťastný, že môže ísť domov. Nakoniec, stále je lepšie byť doma ako v nemocnici, bez ohľadu na to, ako bolo o neho postarané," cituje slová Merckxovej manželky Claudine špecializovaný portál cyclingnews.com. Už v roku 2013 mal "kanibal" vážne zdravotné problémy, keď mu diagnostikovali srdcovú arytmiu.
 

obrazok

 

Eddy Merckx, celým menom Edouard Louis Joseph Merckx je bývalý belgický profesionálny cyklista. Je považovaný za najlepšieho svetového cyklistu všetkých čias. Známy bol aj pod prezývkou „Kanibal“.

 

Merckxova cyklistická kariéra sa začala v roku 1961. O tri roky neskôr sa stal svetovým šampiónom v amatérskej kategórii. V roku 1965 prechádza k profesionálom. V roku 1966 po prvýkrát vyhral preteky Milano-San Remo. O rok neskôr vyhral svetový šampionát v kategórii profesionálov. V roku 1968 Merckx vyhral ako prvý Belgičan Giro d´Italia. Hneď pri svojom debute na Tour de France 1969 sa mu podarilo získať celkové víťazstvo, ako aj víťazstvá v súťaži šprintérov a vrchárov. Žiaden ďalší cyklista už toto nedokázal zopakovať, jedine Laurent Jalabert dosiahol podobný úspech v roku 1995 na Vuelta a España.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies