GRANTY: Rezort školstva podporil zvýšenie bezpečnosti a ochranu zdravia v školách

NETKY.SK • 5 Január 2024, 08:09 • 2 min
GRANTY: Rezort školstva podporil zvýšenie bezpečnosti a ochranu zdravia v školách

Ministerstvo školstva vyhlásilo 9. novembra tohto roku výzvu na podávanie žiadostí na rozvojový projekt Zdravie a bezpečnosť v školách s alokovanou sumou 26 000 eur.

slovakia

left justify in out

V rámci rozvojového projektu „Zdravie a bezpečnosť v školách 2023“ bolo podporených 9 škôl v celkovej výške 25 949 eur, informuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu.

Oblasťou zamerania sú aktivity na podporu zvýšenia bezpečnosti a ochranu zdravia v školách. Prioritnými oblasťami podpory v rámci tohto projektu sú ochrana fyzického a duševného zdravia žiakov, skvalitňovanie psychosociálnej klímy v školách, zdravý životný štýl, odstraňovanie zdraviu škodlivých vplyvov a prevencia rizikového správania u žiakov.

Do projektu sa mohli zapojiť zriaďovatelia základných a stredných škôl, pričom na projekty s celoslovenskou pôsobnosťou mohli žiadať maximálne 5 000 eur a na projekty s regionálnou pôsobnosťou maximálne 3 000 eur (pričom zapojených muselo byť minimálne 7 škôl).

Do výzvy sa zapojilo množstvo projektov a podporených bude 9 škôl v celkovej sume 25 949 eur. Žiadatelia sú povinní pridelené finančné prostriedky použiť výlučne len na zabezpečenie cieľa projektu, na ktorý sa finančné prostriedky poskytli.

Zoznam vybraných projektov sa nachádza tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Ilustračné foto: MŠVVŠ SR. (www.minedu.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies