Volley Team nemá peniaze, na zápas s Pärnu neodcestoval

NETKY.SK • 11 December 2013, 10:26 • 2 min
Volley Team nemá peniaze, na zápas s Pärnu neodcestoval

BRATISLAVA - Úradujúci slovenský volejbalový majster Volley Team Bratislava neodcestoval v stredu na prvý zápas 16-finále Challenge Cupu mužov do estónskeho Pärnu.

slovakia

left justify in out

 Stalo sa tak pre nedostatok financií a klubu za to hrozí mastná pokuta, ktorá ale v prípade, že ohlási bankrot, zostane na pleciach Slovenskej volejbalovej federácie. Je to vôbec po prvý raz v histórii, že slovenský klub odstúpil z rozbehnutej pohárovej súťaže.

"Do pondelkového večera a utorňajšieho rána existovala verzia, že do Estónska odcestujeme," povedal pre Šport majiteľ klubu Ladislav Hampl. "Mali sme prisľúbenú finančnú podporu, ale tá firma sa nakoniec vyjadrila, že až do konca roka sa už nechce angažovať. Žiaľ, nie sme schopní odletieť a odohrať zápas v Estónsku," dodal.

Zároveň si je vedomý, že ich čakajú sankcie, aj keď priznáva, že netuší, aké budú a aký to bude mať pre nich dopad. "Pohárový dvojzápas by nás so všetkými nákladmi stál okolo 15-tisíc eur a tie nemáme," uzavrel pre Šport Ladislav Hampl.

Volley Team pritom v minulej sezóne získal historické double, keď sa jeho hráči tešili zo zisku Slovenského pohára aj majstrovského titulu. Odvtedy to však s klubom išlo dole vodou, dlhy len narastali a zo súpisky sa začali vytrácať hráči. Posledný zápas, ktorý Volley team odohral, bol nedeľňajší súboj Stredoeurópskej ligy proti Humennému a už v ňom mal tréner Branko Pistovič k dispozícii len osem hráčov, vrátane 49-ročného majiteľa klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies