Volkswagen ponúkne v USA štedré odškodnenie

NETKY.SK • 8 Február 2016, 09:09 • 2 min
Volkswagen ponúkne v USA štedré odškodnenie

FRANKFURT - Spoločnosť Volkswagen (VW) ponúkne americkým majiteľom približne 600 tis. naftových automobilov štedré kompenzačné balíky.

slovakia

left justify in out

Týka sa to majiteľov vozidiel, ktoré porušovali emisné štandardy v USA. Pre noviny Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung to uviedol Kenneth Feinberg, ktorý spravuje fond na odškodnenie v spoločnosti VW. Feinberg viedol fondy určené na odškodnenie aj po útokoch, ktoré sa odohrali 11. septembra 2001, taktiež v prípade environmentálnej katastrofy spoločnosti BP a tiež napríklad v prípade, keď mali vozidlá spoločnosti General Motors problémy so zapaľovaním.


Podľa jeho slov sa automobilka ešte nerozhodla, či klienti budú mať nárok na hotovosť, odkúpenie vozidla, opravu, prípadne výmenu vozidla. Štyri mesiace po vypuknutí škandálu spoločnosť VW nezískala povolenie na opravu vozidiel. "Moje ruky sú zviazané, kým spoločnosť VW a úrady neprekonajú rozdiely,“ povedal Feinberg. Podľa jeho slov však drvivá väčšina prijme kompenzačnú ponuku. "Pozrime sa na moje predchádzajúce prípady: 97 % osôb prijalo po 11. septembri moju ponuku. V prípadoch GM a BP to tiež bolo viac ako 90 %. To musí byť môj cieľ aj v prípade VW,“ povedal Feinberg s tým, že dostal oprávnenie od spoločnosti VW rozhodnúť o kompenzáciách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies