Fašiangové dobroty: Hrachová polievka s údeným kolenom

NETKY.SK • 19 Február 2023, 12:00 • 2 min
Fašiangové dobroty: Hrachová polievka s údeným kolenom

Fašiangy sú každoročným obdobím od Troch kráľov do popolcovej stredy. Toto fašiangové obdobie je plné výborného jedla, pitia a zábavy. Fašiangy však nie sú len o krásnych plesových róbach, sú tiež o tradíciach a zvykoch. Typickým fašiangovým jedlom sú šišky, pampúšiky, fánky a rôzne druhy mäsitých jedál ako klobásy, huspenina a ďalšie. Nachystajte sebe a svojim blízkym typické slovenské fašiangy.

slovakia

left justify in out

Hrachová polievka s údeným kolenom

 

Suroviny

1 údené bravčové koleno

250 g lúpaný hrach

120 g koreňová zelenina

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

2 bobkové listy

soľ

mleté čierne korenie

mletá rasca

petržlenová vňať

 

Postup

Koleno pre varením umyjeme a dáme variť do studenej vody. Po uvarení koleno vyberieme, vykostíme, nakrájame na menšie kúsky a odložíme na teplé miesto. Do vody, v ktorej sa varilo koleno, pridáme prepláchnutý hrach, nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak a bobkový list. Varíme, kým sa hrach nerozvarí. Podľa chuti okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou a dosolíme. Uvarenú polievku dáme na tanier, pridáme kúsky kolienka a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Na varenie hrachu je ideálny tlakový hrniec, hrach v ňom bude uvarený raz-dva.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies