Volkswagen chce s Fordom vyrábať úžitkové vozidlá

NETKY.SK • 19 Jún 2018, 21:36 • 2 min
Volkswagen chce s Fordom vyrábať úžitkové vozidlá

WOLFSBURG - Volkswagen (VW)) chce rokovať s Fordom o zlúčení ich divízií úžitkových vozidiel. Agentúra DPA uviedla, že podľa jej informácií správna rada VW dala súhlas na realizovanie zámeru už v pondelok (18.6.). Robí prípravy na začatie príslušných rokovaní.

slovakia

left justify in out

Hovorca VW v utorok pre agentúru uviedol, "že ako veľkí výrobcovia automobilov sa usilujeme pripravovať mnoho ekonomických projektov s inými partnermi vo všetkých regiónoch sveta". Hovorca Fordu v Nemecku sa odmietol k téme vyjadriť.

 

Cieľom fúzie oboch divízií by malo byť zníženie výrobných nákladov a nákladov na vývoj a výskum. Spolupráca VW a Fordu by mala viesť k tomu, že ich vozidlá budú po roku 2020 plniť sprísnené kritériá na množstvo škodlivín vo výfukových plynoch. Ak by to nedosiahli ich predané autá v priemere, výrobcovia by museli platiť pokuty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies