Voľby23: Smer a Republika odmietajú diskusie v Markíze, TV deklaruje nestrannosť

NETKY.SK • 29 August 2023, 10:30 • 2 min
Voľby23: Smer a Republika odmietajú diskusie v Markíze, TV deklaruje nestrannosť

Bratislava - Strany Smer-SD a Republika odmietajú účasť v predvolebných diskusiách televízie Markíza. Spochybňujú jej objektívnosť a nestrannosť.

slovakia

left justify in out

Televízia deklaruje, že vyrába všetky spravodajské a publicistické relácie podľa striktne nastavených redakčných pravidiel. Musia byť založené na faktoch, objektívne, nestranné, pripravované v súlade so zákonmi a rešpektujúc ľudské práva. Smer-SD sa nechce zúčastňovať na predvolebných diskusiách, kým sa Markíza nevráti k serióznej práci celoštátneho média. "Posledné tri roky práce vybraných redaktorov a moderátorov TV Markíza vystihuje skôr robenie politiky a tendenčné dezinformovanie ako objektívnosť a nestrannosť, ktorú od nich vyžaduje zákon o vysielaní a retransmisii," vyhlásil. Republika hovorí o zaujatosti televízie a tendenčných moderátoroch. "Kým sa Markíza neunormálni, tak tam nebudeme chodiť," skonštatoval líder hnutia Milan Uhrík na sociálnej sieti. TV Markíza deklarovala, že do diskusnej relácie Na telo pozýva zástupcov všetkých relevantných politických subjektov, predovšetkým parlamentných strán tak, aby bola vždy zachovaná vyváženosť relácie. "Moderátor vedie diskusiu prísne nestranne. Je našim zámerom, aby sa divák dozvedel čo najviac dôležitých informácií," skonštatovala televízia. V rámci predvolebných diskusií chce dať Markíza spravodlivý priestor všetkým kandidujúcim stranám. Do debát ich bude zaraďovať podľa priemeru posledných prieskumov volebných preferencií agentúr Focus a AKO. Dodala, že projekt schválila Rada pre mediálne služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies