Obama kritizoval Trumpa za riešenie koronakrízy

NETKY.SK • 10 Máj 2020, 10:20 • 2 min
Obama kritizoval Trumpa za riešenie koronakrízy

Bývalý americký prezident Barack Obama ostro kritizoval postup svojho nástupcu Donalda Trumpa proti koronavírusovej pandémii ako "absolútne chaotickú pohromu".

slovakia

left justify in out

Obamov názor na Trumpove činy je jasný

Nahrávku z Obamovho rozhovoru s niekdajšími zamestnancami jeho vlády získal server Yahoo News, informovala v sobotu agentúra AP. Obama sa vyjadril v piatok počas telefonátu s 3000 ľuďmi, ktorí pôsobili v jeho administratíve. Podľa správy povedal, že boj proti novému koronavírusu by bol ťažký aj pre najlepšie z vlád, no je "absolútne chaotickou pohromou", keď vládu presiakne sebecké, klanové myslenie charakterizované názormi ako "čo z toho mám ja" alebo "do čerta so všetkými ostanými".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Barack Obama (@barackobama),

 

Trump svoje postupy považuje za dostatočné

Trump dôsledne obhajuje svoju reakciu na zdravotnú krízu a chváli sa ňou s tým, že obmedzenia cestovania z Číny a Európy, ako aj pokyny sociálneho odstupu zabránili oveľa väčším škodám. "Myslím si, že sme zachránili milióny životov," povedal tento týždeň.

 

 

V USA je najvyšší počet úmrtnosti

Hovorkyňa Bieleho domu Kayleigh McEnanyová v sobotu zdôraznila, že Trumpova reakcia "bola bezprecedentná a zachránila americké životy". Spojené štáty dosiaľ zaznamenali takmer 80.000 úmrtí na koronavírusovú chorobu COVID-19, čo je najvyšší počet zo všetkých krajín sveta.

 

Obama chce podporiť kampaň Joea Bidena

Obama sa všeobecne verejne nevyjadruje k aktuálnym politickým udalostiam, ani keď Trump kritizuje jeho alebo jeho vládu. Piatkový telefonát však naznačuje, že bude zohrávať aktívnejšiu úlohu pred tohtoročnými voľbami v USA. Svojim stúpencom povedal, že sa bude snažiť čo najviac podporiť kampaň svojho bývalého viceprezidenta Joea Bidena, ktorý bude za Demokratickú stranu 3. novembra vyzývateľom Trumpa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Joe Biden (@joebiden),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies