Milan Jančuška má takéto nečakané, no pozitívne starosti

NETKY.SK • 19 September 2020, 12:54 • 2 min
Milan Jančuška má takéto nečakané, no pozitívne starosti

Lodivod Liptákov si uvedomuje, že krok môže byť pre tím kľúčovým rozhodnutím pre celú sezónu.

slovakia

left justify in out

Staro-nový tréner hokejistov Liptovského Mikuláša dal v poslednom liptovskom zápase Kaufland Cupu šancu mladému brankárovi. A teraz má z toho bývalý lodivod Martina, Košíc, Žiliny či Nových Zámkov pozitívne starosti.

 

Detaily
Kým ešte príprava pod vedením predchádzajúceho trénera Josefa Tureka bola aj s debaklom, napríklad tým 2:13 s hokejistami Popradu, zápas Kaufland Cupu pod legendárnou horou sopečného pôvodu - Poľanou - bol o niečom inom. Dlho nepadol gól, a to ani na jednej, ani na druhej strane. „Bol to veľmi vyrovnaný zápas a o víťazstve Detvy rozhodli detaily,“ zhodnotil.

 

img

 

Udržiaval nádej
Patrik Kozel
v Detve niekedy doslovne až čaroval a držal už beznádejne posledný Liptovský Mikuláš v nádeji na bodový zisk a dokonca na vyradenie Detvy a posun Martina do ďalšej fázy predsezónneho turnaja. Zverenci Ernesta Bokroša síce tlačili, no proti stál práve Kozel, ktorý si už počas juniorských rokov zahral aj vo Fínsku.

 

Pozorný a dynamický
Zostal z toho pozitívne zaskočený aj tréner jeho tímu Milan Jančuška.  „Môžem povedať, že nás veľmi prekvapil. Chytal veľmi dobre, pozorne, bol rýchly, dynamický, páčil sa nám, takže bude to boj o miesta v zostave, čo sa týka brankárov,“ povedal 60-ročný tréner, ktorý ešte ako hráč získal s Košicami vo federálnej lige všetky tri cenné kovy.

 

img

 

Pomohol
Brankár Liptákov však nie je úplnou neznámou. Bol totiž jedným z brankárov slovenskej reprezentácie do 18 rokov. A takýto bol vtedy jeho recept na úspech: „Úplne s čistou mysľou, lebo aj v lige som toto isté zažil, že sme hrali o vypadnutie, dôležitý zápas tiež, tak úplne v pokoji a nepripúšťať si to a sústrediť sa len na puk.“

 

Tešil sa
V apríli 2019 totiž nastúpil na dôležitý a psychicky ťažký zápas. A ustál to. Prvý duel baráže bol náročný aj preto, že predtým si veľa na šampionáte osemnásťročných nezachytal. On však s úsmevom dodal, že to pre neho náročné nebolo. „Ja som sa práveže veľmi tešil, že som dostal príležitosť chytať a snažil som sa ju využiť čo najviac.“

 

 

Samostatné prieniky
To sa mu aj darilo a mnohokrát práve on držal družstvo Slovenska nad vodou. V drese s dvojkrížom na hrudi chytil aj niekoľko nájazdov. „Ja som si to veľmi užíval, že som mohol takto dostať príležitosť, že nájazd, alebo takéto veľké šance a vydarilo sa,“ povedal pre Slovenský zväz ľadového hokeja Patrik Kozel.

 

Prenesenie do zápasu
Milan Jančuška
ešte po zápase Liptovského Mikuláša v Detve pochválil hráčov za počúvanie rád z tréningového procesu. „Ja to hodnotím pozitívne, lebo veľa vecí, čo sme trénovali, chalani priniesli do hry, tak z tohto pohľadu som spokojný,“ doplnil.

 

img

 

Vec trénovania
Rodák z Liptovského Mikuláša sa nazdáva, že je potrebné zapracovať na ďalších veciach. „S čím nie som spokojný, tak s koncovkou a počtom gólov, ale to je vec trénovania, takže na tom budeme tvrdo pracovať. A tak, ako sme prehrali, sme mohli aj vyhrať,“ uzavrel Jančuška, ktorý v minulosti trénoval aj vo Francúzsku a Poľsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona