Voľby v UK: Ako si vybrať, ktorú stranu voliť

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 13:50 • 2 min
Voľby v UK: Ako si vybrať, ktorú stranu voliť

LONDÝN – Dnes sa v Spojenom kráľovstve konajú parlamentné voľby a my vám prinášame krátky prehľad o tom, ako si správne vybrať správnu stranu.

slovakia

left justify in out

O voľbách v Spojenom kráľovstve sa píše a hovorí už niekoľko mesiacov a našincov sa dotýkali najmä rôzne názory na prisťahovalectvo a poberanie benefitov. Za predpokladu, že ste spôsobilý a registrovaný voliť, tak si môžete zvoliť politika, ktorý bude reprezentovať vašu oblasť alebo volebný obvod. Každá oblasť má v snemovni jedno miesto, ktoré bude obsadené na základe výsledkov volieb.

 

V Spojenom kráľovstve je spolu 650 volebných obvodov a akákoľvek politická strana potrebuje vytvoriť väčšinu, aby mohla vytvoriť vládu. Na vytvorenie väčšiny musí politická strana získať minimálne 50% miest v snemovni. Znamená to, že by musela získať 326 sedadiel (z celkového počtu 650), ale v praxi jej na to stačí 323 miest, keďže päť miest je vyhradených pre írskych poslancov Sinn Féin, ktoré tam však reálne nesedí.

 

Volebné miestnosti budú otvorené iba dnes, 7.mája 2015, a sú otvorené od 07.00 do 22.00.


Neviete koho voliť?

 

Nie ste istí, ktorá strana by najlepšie vyhovovala vašim názorom, pohľadu na svet, vesmír a vlastne na všetko? Tak sa už nemusíte ďalej obávať, že by ste si zvolili zle. Tento jednoduchý dotazníkový graf vám pomôže vybrať si tú stranu, ktorá najlepšie vyhovuje vašim ideálom. Aspoň približne...

 

img


Ak sa vám tento jednoduchý návod nepozdáva, tak pre vás máme ešte jeden komplexnejší, ktorý poníma voľby serióznejšie (nutná znalosť angličtiny – pozn. redakcie). Tento dotazník má 25 otázok a ide podstatne viac do hĺbky ako ten vyššie a nájdete ho TU. Nie je však až taký zábavný... :)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies