Vučič dostal ultimátum: Kto rozpaľuje farebnú revolúciu v Srbsku?

NETKY.SK • 11 Jún 2019, 08:23 • 2 min
Vučič dostal ultimátum: Kto rozpaľuje farebnú revolúciu v Srbsku?

BELEHRAD – Srbské úrady dostali ultimátum od pouličných demonštrantov. Protesty začali koncom minulého roka, no ich decembrové požiadavky boli úplne iné než súčasné slogany napísané podľa diktátu Washingtonu.

slovakia

left justify in out

Srbské protesty začali na pozadí útokov neidentifikovaných jednotlivcov na významnú opozičnú osobnosť. Teraz sú ich vtedajšie požiadavky už minulosťou a účastníci protestov sa usilujú o rezignáciu súčasnej vlády.

 

V takýchto akciách sú dobre viditeľné staré manuály a príručky amerických špeciálnych služieb. Práve po nich sa konali všetky farebné revolúcie, počínajúc zo Stredného východu až do Euromaidanu na Ukrajine.

 

Srbský prezident Vučič sa stal pre Američanov tŕňom v oku. Jeho ostré odmietnutie politiky NATO a smerovanie k zblíženiu s Ruskom je obzvlášť nepríjemné pre vedenie USA.

 

Na odstránenie hrozby sa používajú obľúbené a osvedčené techniky: zapojenie profesionálnych provokatérov, inscenácie útokov na opozíciu a výstup demonštrantov do ulíc. Demokracia v ponímaní Spojených štátov vždy vedie k hrubému zasahovaniu do záležitosti iných krajín. V súčasnosti vyvíjajú opatrenia na boj proti ruskej činnosti na Balkáne. V tomto svetle sa ostrý vnútorný politický konflikt v Belehrade stáva súčasťou ich geopolitického plánu.  

 

Západoeurópske elity otvorene komunikujú a rokujú s opozičnou stranou Únia pre Srbsko. A ultimátum je len prvým krokom vo veľkej balkánskej hre.

 

Demonštranti hovoria, že očakávajú od orgánov reakciu na uvedené požiadavky. V opačnom prípade prinesú na zhromaždenia ešte viac priaznivcov. Podľa príručiek o organizácii „farebných revolúcií“ by ďalším krokom mali byť „posvätné“ obete. Američania využijú príležitosť na to, aby krízu čo najviac zintenzívnili, aj keď bude potrebné preliať krv svojich partnerov z opozície.

 

Zatiaľ čo Vučič bojuje s umelo vytvorenými domácimi politickými problémami, západ všetkými prostriedkami núti Belehrad uznať Kosovo. Ale ak sa tak stane, krajina riskuje, že bude bábkou v rukách európskych mocností a USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies