Voľby v Izraeli: Opozičný líder Herzog priznal porážku, blahoželal Netanjahuovi

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 08:51 • 2 min
Voľby v Izraeli: Opozičný líder Herzog priznal porážku, blahoželal Netanjahuovi

JERUZALEM - Vodca izraelskej opozície Jicchak Herzog zatelefonoval dnes premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi a zablahoželal mu k víťazstvu v utorkových parlamentných voľbách. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Pred niekoľkými minútami som sa rozprával s premiérom Benjaminom Netanjahuom, zagratuloval som mu k úspechu a zaželal veľa šťastia," povedal Herzog novinárom o prekvapujúcom víťazovi volieb, ktoré sa podľa exit-pollov mali skončiť tesným výsledkom.

 

Herzog dodal, že jeho ľavicová strana Sionistický tábor bude pokračovať ako alternatíva k pravicovej strane Likud premiéra Netanjahua. Po sčítaní 99,5 percenta z takmer štyroch miliónov odovzdaných hlasov získal Likud 23,26 percenta hlasov a v 120-člennom parlamente, Knesete, bude mať 29-30 kresiel. Sionistický tábor získal 18,73 percenta a teda 24 kresiel, uviedla agentúra Reuters.

 

Lídri izraelského stredoľavého Sionistického tábora vyjadrili sklamanie nad výsledkami volieb, v ktorých zvíťazila súperiaca stredopravá strana Likud premiéra Netanjahua. "Je to ťažké ráno pre nás aj pre tých, ktorí veria v našu cestu," uviedli dnes v skorých ranných hodinách líder Izraelskej strany práce Herzog a bývalá ministerka spravodlivosti a šéfka strany Hnutie (ha-Tnua) Cipi Livniová, ktorí spolu vytvorili Sionistický tábor.

 

"Budeme bojovať s našimi partnermi v Knesete za hodnoty, v ktoré veríme," dodali obaja porazení politici, ktorých citovala agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies