Rusko zaútočilo na päť železničných staníc, hlásia obete

NETKY.SK • 25 Apríl 2022, 12:16 • 2 min
Rusko zaútočilo na päť železničných staníc, hlásia obete

KYJEV - Päť vlakových staníc v strednej a západnej Ukrajine sa v pondelok ráno stalo terčom ostreľovania ruských síl. Ako uviedol šéf ukrajinskej štátnej železničnej spoločnosti Olexandr Kamyšin, hlásené boli aj obete na životoch.

slovakia

left justify in out

„Päť vlakových staníc bolo dnes ráno ostreľovaných v priebehu jednej hodiny," uviedol Kamyšin na sociálnej sieti Twitter. "Hlásené sú obete," uviedol. "Rusi naďalej ničia ukrajinskú železničnú infraštruktúru," dodal s tým, že v dôsledku útokov malo meškanie 16 vlakov osobnej dopravy.

 

img

 

Ruská armáda vykonala v apríli raketový útok na vlakovú stanicu v meste Kramatorsk na východe Ukrajiny, pri ktorom zahynulo vyše 50 ľudí vrátane detí čakajúcich na evakuáciu do bezpečnejších častí krajiny. Rusko, ako obvykle v takýchto prípadoch, zodpovednosť za útok v Kramatorsku poprelo a pripísalo ho ukrajinským silám.

 

 

Ďalšie podrobnosti budú zverejnené až neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies