Voľby ukázali, aká nevyhnutná je reforma vzdelávania, tvrdia mladí

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 13:05 • 2 min
Voľby ukázali, aká nevyhnutná je reforma vzdelávania, tvrdia mladí

BRATISLAVA - Voľby ukázali, aká nevyhnutná je reforma vzdelávacieho systému, pretože práve v školách sa formuje a tvorí názor mladých ľudí.

slovakia

left justify in out

Vzdelávanie a školstvo sa nachádza v zúfalom stave. Na margo výsledku sobotných parlamentných volieb to uviedli zástupcovia študentských a mládežníckych organizácií. Ako dodali, sú znepokojení zo spoločenského vývoja na Slovensku.

 

"Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky ukázali, akú kľúčovú rolu zohrávajú mladí ľudia vo verejnom živote. Chápeme, že mladí ľudia sú frustrovaní a voľby tak boli reakciou na vzniknutú dezilúziu a skepsu," uviedli zástupcovia desiatok mládežníckych organizácií, ktoré podľa ich slov zastupujú desaťtisíce mladých. Zapojené sú napríklad Rada študentov mesta Banská Bystrica, Rada mládeže Banskobystrického kraja, Rada mládeže Bratislavského kraja, Asociácia krajských rád mládeže.

 

"Musíme s veľkým dôrazom odsúdiť akékoľvek podnecovanie a podporu nenávisti v našej krajine. Je nebezpečné uchýliť sa k radikálnym rozhodnutiam, pretože práve tie sú živou pôdou pre xenofóbiu a rasizmus," dodali. Slovensko podľa nich, nie je krajina, v ktorej môžeme akceptovať extrémizmus.

 

Mladí chcú preto vytvoriť Manifest mladých voličov ako súboru zrealizovateľných opatrení, ktoré budú viesť k tomu, aby sa znížila vzdialenosť medzi elitou v politike a mladými ľuďmi. "Vyzývame všetkých študentov a mladých ľudí, žiacke školské rady, mládežnícke parlamenty, študentské rady a iné mládežnícke organizácie, aby svojimi aktivitami pomohli zabrániť šíriacemu sa extrémizmu. Hovoríme nie nenávisti, fašizmu, xenofóbii a rasizmu. A hovoríme jasné áno rozvoju občianskej angažovanosti a uvedomelosti už na základných, stredných a vysokých školách," dodali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies