Dubaj chystá ďalšie naj! Nekonečný bazén na 50. poschodí

NETKY.SK • 31 Január 2019, 14:52 • 2 min
Dubaj chystá ďalšie naj! Nekonečný bazén na 50. poschodí

Najväčšie nákupné centrum, najvyššia budova a najluxusnejšie hotely. V Dubaji nájdete vraj len samé "naj"! Teraz mesto, ktoré sa počas rokov z beduínskej dedinky vyvinulo jedno z najmodernejších miest sveta, chystá ďalšie svetové "naj". Vybuduje najvyššie položený nekonečný bazén na svete.

slovakia

left justify in out

Dubaj v posledných rokoch patrí k najobľúbenejším exotickým destináciám, a to aj medzi Slovákmi. Tí tam smerujú hlavne v zime, aby sa na miestnych piesočných plážach ohriali na slnku, zaplávali si v Perzskom zálive a obdivovali skvosty tamojšie modernej architektúry. Dubaj je napokon svojimi megalomanskými projektami priamo preslávený.

 

Mesto sa pýši najvyšším mrakodrapom sveta Burdž Chalífa, najväčším obchodným centrom a najluxusnejšími hotelmi. Za zmienku stojí napríklad hotel Budrž al-Arab, ktorý je vybudovaný do tvaru plachetnice a patrí medzi najfotografovanejšie budovy sveta.

Na umelo vytvorenom ostrove Palm Džumejrah (Palm Jumeirah) sa teraz chystá výstavba ďalšieho svetového naj! Skvost vznikne na päťdesiatom poschodí 52 poschodovej budovy Palm Tower, kde Dubaj chce postaviť nekonečný bazén. Výstavba, ktorú má pod palcom developer Nakheel, už začala a tak nebude trvať dlho a ľudia si budú môcť zaplávať vo výške 210 metrov nad zemou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies