Voľby do EP budú jedny z najdôležitejších na Slovensku

NETKY.SK • 12 Apríl 2014, 17:44 • 2 min
Voľby do EP budú jedny z najdôležitejších na Slovensku

BRATISLAVA - Nadchádzajúce voľby do Európskeho parlamentu sú podľa europoslankyne Anny Záborskej jedny z najdôležitejších volieb v dejinách Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ako povedala dnes na tlačovej besede po rokovaní Rady Kresťanskodemokratického hnutia (KDH), pred občanmi vo voľbách do Európskeho parlamentu stojí dôležitá otázka, či dajú prednosť EÚ, ktorá bude úniou uberajúcou sa po ceste ideológie navrhovanej ľavicovými liberálmi, alebo dajú prednosť ceste, ktorá bude cestou ekonomickej prosperity a silnej rodiny, ktorú navrhujú kresťanskí demokrati. „Rada KDH je znepokojená nad oslabovaním rodiny a kresťanských hodnôt na pôde EP. Proti agresívnej ideologickej politike ľavicových liberálov KDH ponúka víziu silnej rodiny, ktorú deklarovali už zakladatelia únie z radov kresťanských demokratov. Tá sa totiž osvedčila,“ povedala Záborská po rokovaní rady v Bojniciach. Záborská je líderkou KDH do májových eurovolieb.

 

O dôveru voličov sa v eurovoľbách uchádza 13 kandidátov za KDH. Jednotkou je poslankyňa EP Záborská, nasleduje poslanec EP Miroslav Mikolášik, poslanec NR SR Ján Hudacký. Kandidátmi sú tiež ekonóm Andrej Klapica, právnici Martin Dilong a Radovan Gondžúr, pedagógovia Peter Solár, Lýdia Pilková, Mária Kaľavská a Karol Pastor, ale aj ekonóm Martin Novodomec, právnik Ivan Šimko a podnikateľ Ľuboš Fellner. Kandidátka KDH do eurovolieb je podľa predsedu hnutia Jána Figeľa mozaika skúsenosti, mladosti a odhodlania, ktorú KDH ponúka občanom. „Som presvedčený, že je to dobrá ponuka,“ povedal.

 

Slovensko má v súčasnosti v Európskom parlamente 13 poslancov, dvaja z nich, Anna Záborská a Miroslav Mikolášik, reprezentujú KDH. V nasledujúcom volebnom období (2014 – 2019) sa počet poslancov v EP nemení. Ambíciou KDH je podľa Denisy Rumanovej, zodpovednej za PR v KDH, obhajoba minimálne dvoch mandátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies