Nová scéna chystá premiéru muzikálu Voda (a krv) nad vodou

NETKY.SK • 18 Marec 2022, 09:34 • 2 min
Nová scéna chystá premiéru muzikálu Voda (a krv) nad vodou

BRATISLAVA - Bratislavské Divadlo Nová scéna (DNS) uvedie v utorok 22. marca premiéru pôvodného slovenského muzikálu Voda (a krv) nad vodou. V muzikálovom predstavení v réžii a choreografii Jána Ďurovčíka zaznejú najväčšie hity skupiny Elán. "V hlavných úlohách sa na premiére predstavia Patrik Vyskočil, Natália Kóšová a Ján Slezák," uviedla pre TASR PR manažérka DNS Zuzana Šebestová.

slovakia

left justify in out

Po slávnych skladbách legendárnej kapely Elán siahli opäť tvorcovia doteraz najúspešnejšieho slovenského muzikálu Ôsmy svetadiel, ktorý dosiahol spolu 700 repríz na Slovensku a v Česku. „Vytvorili úplne nový príbeh odohrávajúci sa v súčasnosti. Nechali sa inšpirovať slávnym románom Alexandra Dumasa Gróf Monte Christo," priblížila Šebestová muzikál „o láske, zrade a pomste".

 

img

 

V známom príbehu s novými hrdinami zaznejú elánovské hity Nie sme zlí, Fero, Tuláci v podchodoch, Sestrička z Kramárov, Kočka či Zanedbaný sex. Chýbať nebude jedna z najslávnejších piesní v repertoári skupiny Elán Voda, čo ma drží nad vodou.

 

„Muzikál Voda (a krv) nad vodou nie je v žiadnom prípade pokračovaním Ôsmeho svetadielu, do ničoho takého sme sa zámerne púšťať nechceli," zdôrazňuje Ďurovčík.

 

„Je to úplne nový príbeh, nové postavy, avšak spojenia medzi oboma inscenáciami sú jasné – zdroj, čiže hudba Elánu a parafráza na veľké klasické literárne dielo posunuté do súčasnej doby," vysvetlil režisér a choreograf.

 

img

 

„Ide o príbeh plný emócií, lásky a všetkého, čo patrí k 'veľkému plátnu'. Vybral som z toho ohromného množstva elánovských hitov ďalšie skladby, ktoré som nosil v hlave a ktoré mi dávali dohromady príbeh," dodal Ďurovčík.

 

Muzikál Voda (a krv) nad vodou mal svetovú premiéru v pražskom divadle Kalich v septembri 2019. O rok neskôr, 18. septembra 2020, mal mať slovenskú premiéru na Novej scéne. Pre pandemické opatrenia ju presunuli o ďalších 18 mesiacov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona