Vyšetrovatelia NAKA začali dopoludnia výsluch bývalého príslušníka SIS Petra Tótha

NETKY.SK • 18 Máj 2021, 12:17 • 2 min
Vyšetrovatelia NAKA začali dopoludnia výsluch bývalého príslušníka SIS Petra Tótha

BRATISLAVA - Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry začali dopoludnia výsluch bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby Petra Tótha.

slovakia

left justify in out

Peter Tóth má vypovedať v kauze Očistec. Výsluch Petra Tótha zrejme súvisí s opakovaním niektorých výsluchov po tom, ako v prípade stíhaných policajných funkcionárov, ale aj v prípade špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika boli niektoré osoby vyčlenené na samostatné konanie. K čomu konkrétne prišiel Tóth vypovedať, zatiaľ nie je známe.

 

Prečítajte si: Dôkazy proti Kočnerovi v prípade objednávky vraždy Jána Kuciaka neboli presvedčivé, píše sa v rozsudku

Okrem výsluchu Petra Tótha vykonáva NAKA v utorok aj výsluch iného svedka. Má ísť o prípad Dušana Kováčika. Ten je stíhaný s podnikateľom Petrom Koščom, ktorý sa trestnému konaniu vyhýba pobytom v zahraničí. Ide o muža so silným vplyvom v Slovenskej informačnej službe, kde je známy pod prezývkou "Pán X". Dvojica je stíhaná za korupciu.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ľudovít Makó sabotoval v roku 2019 akciu proti nelegálnej výrobe cigariet

Mal by byť uskutočňovaný aj ďalší výsluch v prípade veľkopodnikateľa Zoroslava Kollára, stíhaného exriaditeľa Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa a bývalého vysokopostaveného člena bratislavskej zločineckej skupiny Piťovci, Tomáša Rajeckého. Trojica s ďalšími komplicmi je spájaná s prípadom výroby a distribúcie ilegálnych cigariet a uplácania daňových kriminalistov podsvetím. Na spomínaných konaniach sa priamo obvinení nezúčastňujú, pri výsluchoch svedkov sú prítomní len advokáti.

Prečítajte si tiež: Dohodu s bývalým funkcionárom SIS Borisom Beňom bude súd schvaľovať koncom mája



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona