Tiger Woods sa po dlhých rokoch opäť dočkal, o tom to už ani nesníval

NETKY.SK • 15 Apríl 2019, 13:42 • 2 min
Tiger Woods sa po dlhých rokoch opäť dočkal, o tom to už ani nesníval

AUGUSTA - V nedeľu zažili golfoví fanúšikovia jeden z historických momentov tohto športu. Legendárny Tiger Woods sa po 14 rokoch znovu obliekol do zeleného saka, ktoré patrí víťazovi prestížneho turnaja Masters. V Augusta National Golf Club sa tešil z piateho triumfu, keď predtým uspel v rokoch 1997, 2001, 2002 a 2005.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi šťastný, že som dostal ďalšiu šancu robiť niečo, čo milujem. Najmä po všetkom, čím som si prešiel v uplynulých rokoch. Moje deti videli ako trpím, takže som rád, že im ostanú aj iné spomienky, tentokrát spojené so šťastím a úspechom," uviedol Woods.

 

 

Celkovo si Woods na svoje konto pripísal 81. turnajový titul na okruhu PGA a iba jeden triumf ho delí od vyrovnania rekordu jeho krajana Sama Sneada. Zároveň zaznamenal 15. víťazstvo na podujatí z kategórie Majors, medzi ktoré patria okrem Masters Tournament aj PGA Championship, US Open a The Open Championship. Najúspešnejším golfistom na tzv. Majors je ďalší legendárny Američan Jack Nicklaus s 18. triumfmi.

 



Štyridsaťtriročný Woods čakal na svoj ďalší titul z turnaja kategórie Majors 3954 dní. Predtým naposledy uspel v roku 2008 na US Open. Nasledujúca dekáda však jednému z najlepších golfistov histórie nepriniesla skoro žiadne radostné chvíle. Počas tohto obdobia sa verejne priznal k nevere, ktorá viedla k rozpadu manželstva a prestávke od súťažného diania. Podstúpil aj niekoľko operácií problémového chrbta. Pred dvomi rokmi ho zatkla polícia sa riadenie motorového vozidla pod vplyvom omamných látok.

Po víkendovom úspechu sa však dočkal pozitívnych reakcií nielen od kolegov zo športu, ale aj od politikov a hercov z Hollywoodu. V jeho rodných USA sa hovorí o jednom z najväčších "comebackov" v histórii športu. Informácie priniesol portál BBC.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies