Vojnov má po kariére v NHL, vrátil sa do Ruska

NETKY.SK • 22 September 2015, 10:31 • 2 min
Vojnov má po kariére v NHL, vrátil sa do Ruska

LOS ANGELES - Ruský hokejový obranca Viačeslav Vojnov oznámil, že opúšťa Los Angeles a s rodinou sa vráti do Ruska.

slovakia

left justify in out

Je to reakcia na vyjadrenie klubu Los Angeles Kings, ktorý svojmu už len bývalému hráčovi vypovedal zmluvu pôvodne trvajúcu ešte štyri roky. Vojnov strávil dva mesiace z tohto leta za mrežami väznice v Seal Beach, kde si odpykával trest za domáce násilie na svojej partnerke Marte Varlamovovej ešte z októbra 2014. Po prepustení začiatkom septembra mu začala plynúť trojročná podmienka. Podľa vyjadrenia vedenia "kráľov" zostávajúcich 19,25 mil. USD, ktoré mu mali podľa pôvodného kontraktu prináležať, mu klub nikdy nevyplatí.


"Už nie je súčasťou našej organizácie a nefiguruje teda ani na našej listine hráčov v súvislosti s platovým stropom," uviedol Jeff Solomon, viceprezident Los Angeles Kings pre hokejové operácie a záležitosti týkajúce sa práva.


Vzhľadom na zápis v registri trestov 25-ročný Vojnov bude mať v budúcnosti problém dohodnúť sa na zmluve s akýmkoľvek klubom NHL a jeho zámorská profikariéra sa zrejme skončila. Tvrdia to viaceré americké zdroje. "Ospravedlňujem sa všetkým v zámorskom hokeji, ktorých nejakým spôsobom zasiahlo moje správanie. Hráčom LA Kings želám veľa úspechov v budúcnosti," uvádza sa vo vyhlásení Vojnova, ktoré sprostredkoval jeho agent Rolland Hedges.


Rozhodnutie Vojnova opustiť USA museli odobriť federálne inštitúcie, po súhlase imigračného sudcu už Vojnov priletel do Moskvy. V utorok sa s ním plánujú spojiť zástupcovia Ruskej hokejovej federácie (FHR) a v stredu sa stretne so zástupcami klubu KHL Traktor Čeľabinsk, v ktorom hokejovo vyrástol. Záujem o služby mladého beka majú aj konkurenčné mužstvá CSKA Moskva a SKA Petrohrad.


Vojnov koncom októbra minulého roku po jednom z domácich súbojov svojho tímu fyzicky napadol Martu Varlamovovú. Udieral do nej päsťami, zvalil ju na zem a neskôr poslal na pohotovosť, aby sa nechala ošetriť.

 

Varlamovová celý incident označila za nehodu, ale príslušné orgány začali konať. Niekoľkomesačné vyšetrovanie viedlo k suspendácii klubom a napokon aj uväzneniu 25-ročného rodáka z Čeľabinska a jeho prepusteniu pred dvoma týždňami. Imigračné úrady mu zrejme odoberú pracovné víza, čo v praxi znamená vyhostenie z
Vojnov získal počas trojročného pôsobenia v drese Los Angeles Kings dvakrát Stanleyho pohár (2012, 2014), pričom v sezóne 2013/2014 to bolo aj po boku slovenského útočníka Mariána Gáboríka. V roku 2014 reprezentoval svoju krajinu na ZOH v Soči, kde Rusi v domácom prostredí skončili na piatom mieste. Zo svetových šampionátov do 18 a 20 rokov má v zbierke jednu zlatú, dve strieborné a dve bronzové medaily.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies