Rusko nás považuje za nepriateľský štát! Aké budú dôsledky?

NETKY.SK • 23 Júl 2022, 08:25 • 2 min
Rusko nás považuje za nepriateľský štát! Aké budú dôsledky?

MOSKVA - Ruská vláda aktualizovala "zoznam cudzích štátov, ktoré vykonávajú nepriateľské akcie voči ruským diplomatickým a konzulárnym misiám v zahraničí" a zaradila naň aj Grécko, Dánsko, Slovinsko, Chorvátsko a Slovensko.

slovakia

left justify in out

Ruská vláda už v marci zaradila Slovensko na zoznam krajín, ktoré podnikli voči Rusku nepriateľské kroky, z toho však nevyplývali žiadne konzekvencie. Štáty, ktoré Moskva zaradila na aktuálny zoznam, už však pocítia konkrétne dôsledky diplomatického charakteru. Kremeľ tak reaguje na vyhostenia svojich diplomatov.

 

Vládny dokument uvádza aj počet osôb nachádzajúcich sa na území Ruska, s ktorými môžu diplomatické misie nepriateľských krajín a ich konzulárne úrady uzatvárať pracovné zmluvy.

 

Grécko má tento limit stavený na 34 ľudí, Dánsko na 20 a Slovensko na 16. Slovinsko a Chorvátsko už na svojich diplomatických misiách a konzulárnych úradoch nemôžu zamestnávať miestnych zamestnancov.

 

 

Prečítajte si aj: Maďarská ministerka spravodlivosti Vargová rázne zareagovala na situáciu na Ukrajine. Čo povedala?

 

img

 

Ruská vláda upozornila, že tento zoznam nie je konečný a „s prihliadnutím na prebiehajúce nepriateľské akcie cudzích štátov namierené proti ruským misiám v zahraničí" sa môže rozšíriť. V máji minulého roka boli podobné obmedzenia uvalené na diplomatické zastúpenia Spojených štátov a Českej republiky.

 

Ministerstvo zahraničných vecí berie na vedomie rozhodnutie ruskej strany o znížení počtu miestneho personálu na slovenských diplomatických misiách v Rusku, ktoré bolo v piatok zverejnené v ruských médiách. Pre TASR to potvrdil hovorca rezortu diplomacie Juraj Tomaga. Čakáme na oficiálne oznámenie z ruskej strany po diplomatickej línii," uviedol.

 

Zo sveta filmu: FILM Dievčatá z Dubaja vás vezmú do sveta luxusu, o akom sa vám ani nesnívalo

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies