Vojenské aktivity v Sýrii preukázali silu ruskej armády, povedal Putin na stretnutí s jej príslušníkmi

NETKY.SK • 28 December 2017, 17:08 • 2 min
Vojenské aktivity v Sýrii preukázali silu ruskej armády, povedal Putin na stretnutí s jej príslušníkmi

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že aktivity Ruska v Sýrii ukázali svetu silu jeho modernizovanej armády.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí v Kremli s vojakmi, ktorí sa zúčastnili na vojenskej operácii v Sýrii, sa Putin vyjadril, že Rusko rozhodujúcim spôsobom prispelo k zničeniu kriminálnej skupiny, ktorá bola výzvou celej civilizácii. Skupina Islamský štát chcela podľa neho premeniť Sýriu na základňu pre globálnu agresiu.

 

Putin podľa agentúry AP uviedol, že viac ako 48 000 ruských vojakov, ktorí sa zúčastnili na misii v Sýrii, bojovalo za svoju "vlasť, za spravodlivú a férovú vec".

 

Dodal, že sýrska operácia preukázala, že ruská armáda sa "radikálne zmenila", preverila schopnosti svojich vojakov a potenciál nových ruských zbraní.

 

Rusko v decembri oznámilo čiastočné stiahnutie zo Sýrie - dva roky po tom, ako spustilo leteckú operáciu na podporu prezidenta Bašára Asada. Vďaka ruskej vojenskej intervencii sa sýrske vládne sily opätovne zmocnili rozľahlých území ovládaných predtým povstalcami a skupinou Islamský štát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies