Kino Lumiére sa otvára divákom, pokračujú aj projekcie vo virtuálnej kinosále

NETKY.SK • 14 Január 2022, 08:43 • 2 min
Kino Lumiére sa otvára divákom, pokračujú aj projekcie vo virtuálnej kinosále

BRATISLAVA – Filmy, ktoré vstúpili do distribúcie pred jesenným lockdownom, najlepšie slovenské snímky podľa mesačníka Film.sk a aktuálne ocenené európske filmy ponúka od piatka bratislavské Kino Lumiére.

slovakia

left justify in out

Otvorené je v režime OP. V kinosálach K2, K3, K4 je sedenie možné v plnej kapacite, v kinosále K1 v kapacite do 100 divákov. Svoj program neruší ani Kino doma – virtuálna kinosála Slovenského filmového ústavu (SFÚ). TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SFÚ Simona Nôtová. Potvrdila, že počas prvého víkendu návštevníci Kina Lumiére uvidia aj tri najlepšie slovenské filmy podľa mesačníka o filmovom dianí na Slovensku Film.sk. V ankete, ktorú mesačník pravidelne zverejňuje od roku 2009, slovenskí filmoví vedci, historici, kritici a publicisti hodnotia domáce celovečerné filmy odpremiérované v príslušnom roku v kinách.

 

img

 

„V rebríčku TOP3 za uplynulý rok sa spomedzi šestnástich titulov najvyššie umiestnila oceňovaná dráma Cenzorka (2021) Petra Kerekesa s úspechom uvádzaná na zahraničných festivaloch,“ dodala Nôtová s tým, že trojicu najlepšie hodnotených titulov ďalej tvoria dokumentárna esej Čiary (2021) Barbory Sliepkovej a dokument Biela na bielej (2020) Viery Čákanyovej, oba ocenené na jihlavskom festivale dokumentárnych filmov. Diváci, ktorí sa nedostanú na živé projekcie, môžu naďalej sledovať filmy vo virtuálnej kinosále na www.kino-doma.sk, uvádza jednu projekciu denne.

 

img

 

„Program tvoria projekcie slovenských filmov spojené s diskusiou, ale aj cyklus Príbehy umenia, filmy pre deti a Filmotéka online, ktorá do virtuálneho priestoru vstúpila len skraja roka 2022 a patrí jej pondelkový večer,“ priblížila Nôtová. Do pozornosti dáva aj online premietanie ostatného celovečerného filmu Martina Šulíka Muž so zajačími ušami (2020) a nový film Pavla Barabáša Dhaulágirí je môj Everest (2021) o Zoltánovi Demjánovi, ktorému prvovýstup na osemtisícovku Dhaulágirí zmenil život. „Po skončení oboch filmov sa uskutočnia diskusie s tvorcami,“ uzavrela.

 

Moýno vás zaujme: Festival Berlinale budú sprevádzať prísne epidemické opatrenia

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies