Vodiči pripravte sa: Most Lafranconi v Bratislave čiastočne uzavrú

NETKY.SK • 29 August 2017, 16:09 • 2 min
Vodiči pripravte sa: Most Lafranconi v Bratislave čiastočne uzavrú

BRATISLAVA – Začiatkom septembra čiastočne uzavrú most Lanfranconi v hlavnom meste SR Bratislave. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michaela Michalová, dôvodom uzávierky je meranie pretvorenia geometrického tvaru mosta. S čiastočnou uzáverou mosta treba počítať od 1. septembra do 3. septembra.

slovakia

left justify in out

V piatok 1. septembra od 23:00 do soboty 2. septembra do 04:00 uzavrú pravý jazdný pás diaľnice. Od soboty 2. septembra od 23:00 do nedele 3. septembra do 04:00 uzavrú ľavý jazdný pás diaľnice. Doprava bude podľa NDS viesť obojsmerne vo voľnom jazdnom pruhu.

Most Lafranconi je prvý betónový most, ktorý preklenul Dunaj v Bratislave. Je tiež diaľničný most. Stavali ho v rokoch 1985-1991, otvorili ho v roku 1992. Denne po ňom prejde približne 41 000 vozidiel. Projekt vznikol zo siedmich súťažných návrhov v roku 1976. Jeho prioritou bola esteticky čistá stavba, ktorá svojím tvarom a konštrukciou nezasahuje do rázu okolitej krajiny a nezabraňuje vo výhľadoch od mesta. Podmienkou tiež bolo, aby bol bol most v harmonickom súlade s už stojacim dominantným Mostom SNP.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies