Vodiči pozor: Na cestách bude celý týždeň viac policajtov!

NETKY.SK • 20 August 2013, 09:25 • 2 min
Vodiči pozor: Na cestách bude celý týždeň viac policajtov!

BRATISLAVA - Až do nedele (25. 8.) bude na cestách opäť viac policajtov. Počas tohto týždňa sa policajti zamerajú na odhaľovanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, najmä na nedodržanie predpísaných rýchlostí. Slovensko sa tak opäť zapája do akcie európskych štátoch, ktoré združuje medzinárodná stavovská organizácia TISPOL.

slovakia

left justify in out

"Medzi hlavnými príčinami dopravných nehôd v prvom polroku tohto roka si stále drží druhé miesto nedovolená rýchlosť jazdy, hneď po porušení povinností vodiča, s počtom nehôd 1174," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Policajti okrem toho evidujú aj 150.000 priestupkov v podobe prekročenia rýchlosti.

Výnimkou ešte stále nie je ani jazda pod vplyvom alkoholu. Za minulý mesiac policajti odhalili takmer 450 vodičov pod vplyvom alkoholu nad jedno promile a mesiac pred tým 500 takýchto vodičov. Policajti sa preto najbližšie dni zamerajú okrem dodržiavania povolených rýchlostí aj na ďalšie povinnosti, nevynímajúc alkohol, technický stav vozidiel či dodržiavanie ustanovení voči chodcom i cyklistom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies