USA a EÚ pomôžu Sýrii s viac, ako miliardou eur

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 20:04 • 2 min
USA a EÚ pomôžu Sýrii s viac, ako miliardou eur

Európska únia a Spojené štáty americké sa v utorok zaviazali poskytnúť spolu 1,2 miliardy dolárov na pomoc Sýrii, v ktorej potrebuje finančnú pomoc 24 miliónov ľudí.

slovakia

left justify in out

 Vojnou spustošená krajina čelí prehlbujúcej sa humanitárnej a hospodárskej kríze. Zhoršuje sa tiež situácia týkajúca sa pandémie koronavírusu. V čase, keď vojna vstupuje do jedenásteho roku, sa nevyskytuje politické riešenie konfliktu.

Európska dvadsaťsedmička a USA oznámili svoje prísľuby v posledný deň výročnej darcovskej konferencie, ktorú spoluorganizuje OSN. Virtuálne podujatie navštívili desiatky krajín a medzinárodných organizácií. Celková hodnota prísľubov by mala byť známa v utorok v noci.

OSN a ďalšie humanitárne skupiny chcú pre Sýriu na aktuálnej konferencii získať viac ako štyri miliardy dolárov. Ďalších 5,8 miliardy USA žiadajú pre takmer šesť miliónov sýrskych utečencov, ktorí opustili svoju domovinu.

 

"Sýrska tragédia nesmie trvať ďalších desať rokov. Koniec sa začína obnovením nádeje. Začína sa to našimi záväzkami, tu, dnes," uviedol nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona