Vodiči osobných áut kúpili v apríli viac ako 200-tisíc diaľničných nálepiek

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 17:45 • 2 min
Vodiči osobných áut kúpili v apríli viac ako 200-tisíc diaľničných nálepiek

BRATISLAVA - Vodiči osobných áut kúpili v apríli tohto roku 218.054 diaľničných nálepiek v celkovej hodnote 3,3 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Najviac sa pritom podľa hovorcu Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcela Jánošíka vo štvrtom mesiaci predávali desaťdňové nálepky. Tvorili 70,5 % z celkového počtu.
     

"Aj napriek tomu pripadá najväčší podiel výnosov na ročné diaľničné nálepky pre vozidlá do 3,5 tony, viac ako 53,6 % výnosov," vyčíslil Jánošík. Za prvé štyri mesiace tohto roka pritom NDS získala z predaja nálepiek spolu 33,8 milióna eur. 
     

Diaľničnými nálepkami platia vodiči osobných áut do 3,5 tony za jazdu po spoplatnených úsekoch ciest. Ich predaj zabezpečuje diaľničná spoločnosť prostredníctvom viac ako 1300 predajných miest, napríklad čerpacích staníc, pobočiek Slovenskej pošty alebo na hraničných priechodoch Čunovo a Brodské. Vodiči si ich však môžu kúpiť aj na internetovej stránke dialnicnenalepky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies