Vo Francúzsku sa situácia v niektorých regiónoch zhoršuje, hrozí ďalší lockdown

NETKY.SK • 15 Marec 2021, 07:35 • 2 min
Vo Francúzsku sa situácia v niektorých regiónoch zhoršuje, hrozí ďalší lockdown

PARÍŽ - Parížskemu regiónu zrejme hrozí ďalší lockdown.

slovakia

left justify in out

Tamojšie jednotky intenzívnej starostlivosti sa zapĺňajú v dôsledku šírenia mutácií koronavírusu a obmedzené zásoby vakcín zase spomaľujú očkovanie. Cez víkend špeciálne zdravotnícke lietadlá previezli pacientov z parížskeho regiónu do menej zaťažených regiónov.

 

img

Riaditeľ francúzskeho úradu verejného zdravotníctva Jérome Salomon sa v nedeľu v televízii BFM TV vyjadril, že ak si situácia bude vyžadovať lockdown, tak k nemu pristúpia. „Situácia je v parížskom regióne komplexná, napätá a zhoršuje sa,“ skonštatoval.

Súčasne uznal, že celoštátny zákaz vychádzania po 18:00 v niektorých regiónoch nestačil na zabránenie nárastu prípadov nákazy koronavírusom, najmä variantom identifikovaným vo Veľkej Británii. Vláda sa po mesiace spolieha na zákazy vychádzania či zatvorenie reštaurácií a ďalších prevádzok, aby sa vyhla úplnému lockdownu. Lokalizované ohniská nákazy však vyvolávajú otázky o vládnej stratégii.

Salomon tiež v televízii povedal, že vo Francúzsku je na jednotkách intenzívnej starostlivosti pre pacientov s COVID-19 a ďalšími chorobami približne 6 300 ľudí. Francúzsko od začiatku pandémie potvrdilo 90 315 úmrtí v dôsledku nákazy koronavírusom, čo sa radí medzi najvyššie počty na svete.
 

Súvisiaci článok: Francúzi čiastočne uvoľnia opatrenia na hraniciach aj pre obyvateľov mimo EÚ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies