Za priestupky sa bude dať niektorým hliadkam platiť kartou

NETKY.SK • 1 August 2014, 13:02 • 2 min
Za priestupky sa bude dať niektorým hliadkam platiť kartou

BRATISLAVA - Vodiči budú môcť oddnes za dopravné priestupky niektorým hliadkam zaplatiť platobnou kartou.

slovakia

left justify in out

Polícia spúšťa pilotný projekt využívania platobných terminálov, ktorých má zatiaľ dvadsať. Dostanú ich predovšetkým hliadky mýtnej, diaľničnej polície a krajských družstiev cestného dozoru. Počas troch mesiacov testovania budú sledovať, kde majú na Slovensku takéto terminály funkčnosť vzhľadom na pokrytie signálom, a to aj v odľahlých oblastiach. „Budeme sledovať aj určitý vývoj platieb pokút pomocou tohto terminálu,“ povedal dnes na tlačovej besede viceprezident PZ SR Ľubomír Ábel.

 

Používaním terminálu by chceli zjednodušiť platenie pokút. Policajt môže vodičovi zadržať vodičský preukaz pre insolventnosť, keď sa dopustí priestupku, uzná si ho, ale nemá u seba dostatočnú hotovosť. To je administratívne náročné pre políciu a vodič nemôže niekedy až dva týždne šoférovať. Terminály tento problém odbúrajú. V prípade úspešného testovania plánujú využívať aj viac terminálov, ako úvodných dvadsať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies