Vodafone žaluje Telecom Italia za zneužívanie dominancie

NETKY.SK • 5 August 2013, 09:13 • 2 min
Vodafone žaluje Telecom Italia za zneužívanie dominancie

MILÁNO - Britský poskytovateľ telekomunikačných služieb Vodafone Group zažaloval Telecom Italia za zneužívanie dominantnej pozície v Taliansku a bude požadovať odškodné vo výške viac ako 1 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Žaloba, ktorú spoločnosť podala na súde v Miláne, obviňuje Telecom Italia zo série zneužití dominantného postavenia v rokoch 2008 až 2013 "s cieľom a zámerom zmariť rast konkurencie na talianskom trhu pevných telefónnych liniek", informovala v nedeľu agentúru Reuters hovorkyňa Vodafone.

Firma tiež tvrdí, že taliansky štátny prevádzkovateľ si účtuje umelo navýšené poplatky, čo je jedným z dôvodov odlivu zákazníkov preč od služieb Vodafone. Zástupcovia spoločnosti Telecom Italia vo vyhlásení obvinenie odmietli a vyjadrili presvedčenie, že na súde preukážu "absolútnu korektnosť" svojho konania. 

Žaloba prichádza v čase, keď Telecom Italia údajne rokuje s potenciálnym partnerom o odčlenení svojej divízie pevných liniek, keďže jej ziskovosť aj na tradične spoľahlivých trhoch v Nemecku a Veľkej Británii klesá. Taliansky protimonopolný úrad pritom už v máji firme uložil pokutu približne 104 mil. eur za zneužívanie dominantnej trhovej pozície vlastníka a správcu najväčšej siete pevných telefónnych liniek v krajine. Telecom Italia sa proti rozhodnutiu, ktoré padlo po trojročnom vyšetrovaní iniciovanom konkurentmi, chce odvolať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies