Vo Vrútkach chcú vybudovať závod na výrobu bionafty, vzniknú nové pracovné miesta

NETKY.SK • 10 Október 2016, 15:59 • 2 min
Vo Vrútkach chcú vybudovať závod na výrobu bionafty, vzniknú nové pracovné miesta

BRATISLAVA - V meste Vrútky by mal vyrásť nový závod na výrobu MERO - bionafty. Spoločnosť Petronius Refinery chce do výstavby investovať zhruba 11 miliónov eur, z toho deväť miliónov pôjde na technológie.

slovakia

left justify in out

"Nová prevádzkareň nám umožní zvýšiť export výrobkov na ďalšie trhy v rámci Európskej únie. Investičný zámer je v súlade s očakávanými zmenami súvisiacimi so zvýšením podielu biozložky v motorovej nafte,“ uviedla spoločnosť vo svojom investičnom zámere, ktorý predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).


Ročne by sa malo v novom závode vyrobiť z repky olejnej 25 tisíc ton biodieslu. Vedľajšie produkty, ktoré vzniknú pri výrobe bionafty, budú využité ako surovina v kozmetickom a chemickom priemysle, ako aj v bioplynových staniciach ako surovina podporujúca spracovanie biomasy na výrobu elektriny. S výrobou v novom závode by chcel investor začať koncom roka 2018. Prácu by malo nájsť 20 ľudí.


Spoločnosť Petronius Refinery vznikla podľa výpisu z Obchodného registra SR v roku 2008. Do septembra tohto roku pôsobila pod názvom Dent Crew. Spoločníkmi sú dve fyzické osoby. Vo svojom predmete činnosti má firma okrem iného aj výrobu rafinérskych produktov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies