Jaroslav Naď: Je dôležité pripomínať ľuďom význam boja proti terorizmu

NETKY.SK • 25 Október 2021, 09:08 • 2 min
Jaroslav Naď: Je dôležité pripomínať ľuďom význam boja proti terorizmu

NEW YORK/ BRATISLAVA - Minister obrany SR Jaroslav Naď si v nedeľu položením venca k Národnému pamätníku 11. septembra v New Yorku uctil obete teroristického útoku spred 20 rokov.

slovakia

left justify in out

Považuje za dôležité pripomínať ľuďom význam boja proti terorizmu. Varoval pred podceňovaním niektorých krokov či hrozbou dezinformácií, ktoré bezpečnosť ohrozujú. „Bolo niekoľko momentov, ktoré znamenali teroristické útoky aj v letectve, ale už nič tak zásadné, ako bola situácia z 11. septembra 2001, sa nestalo. To znamená, že opatrenia, ktoré to prinieslo, boli nápomocné. Samozrejme, máme za sebou odvtedy množstvo iných vecí, ako je Afganistan, Irak, niektoré boli úspešnejšie, niektoré menej úspešné,“ povedal Naď.

 

img

 

Úlohou svetového spoločenstva je podľa neho to, aby sa teroristické organizácie nevrátili do krajín, odkiaľ sa ich podarilo „vykynožiť“.

 

Tento rok uplynulo 20 rokov od útokov z 11. septembra 2001, pri ktorých islamisti z teroristickej siete al-Káida zaútočili v štyroch dopravných lietadlách na ciele v USA. Pri týchto teroristických útokoch zahynulo takmer 3 000 ľudí z 93 krajín, pričom zranenia utrpelo ďalších približne 6 000 ľudí.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies