Vo Volkswagene sa objavuje neistota, predávať aktíva v súčasnosti nemieni

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 15:14 • 2 min
Vo Volkswagene sa objavuje neistota, predávať aktíva v súčasnosti nemieni

WOLFSBURG - Spoločnosť Volkswagen (VW) nemá v súčasnosti v úmysle predávať žiadnu svoju značku, prípadne divíziu, v súvislosti s emisným škandálom.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok to na tlačovej konferencii uviedol finančný riaditeľ firmy Frank Witter. Najväčšia európska automobilka verí, že si vytvorila adekvátne rezervy na všetky známe riziká. Witter však zároveň poznamenal, že sa prirodzene objavuje neistota.

 

"Veríme v našu skupinu, ktorá pozostáva z viacerých značiek. Nie je teda v našej agende predaj značky, prípadne divízie,“ povedal Witter. Spoločnosť VW už skôr informovala, že predaj aktív by mohli spôsobiť doposiaľ neznáme záväzky.


Nemecká automobilka minulý týždeň zverejnila údaje, podľa ktorých zaznamenala najvyššiu stratu v histórii. Volkswagen za minulý rok vykázal prevádzkovú stratu v sume 4,1 mld. eur. Najväčšia európska automobilka totiž zaúčtovala negatívnu položku v sume 16,2 mld. eur, ktorá predstavuje náklady na urovnanie emisného škandálu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies