Vo voľbách na Sicílii triumfovala pravica

NETKY.SK • 7 November 2017, 08:32 • 2 min
Vo voľbách na Sicílii triumfovala pravica

PALERMO - Spoločný kandidát pravicových síl na Sicílii Nello Musumeci získal v nedeľňajších regionálnych voľbách 39,8 percent hlasov pred kandidátom populistického Hnutia 5 hviezd Giancarlom Cancellerim s 34,7 percentami.

slovakia

left justify in out

Nedeľňajšie regionálne voľby na Sicílii, ktoré poznačila relatívne nízka účasť 46,8 percenta, sa považujú za dôležitý test pred parlamentnými voľbami v Taliansku naplánovanými na začiatok budúceho roka, pravdepodobne na marec.

 

Podľa výsledkov hlasovania na Sicílii sa zdá, že Vpred Taliansko Silvia Berlusconiho a M5S majú pred parlamentnými voľbami najlepšie pozície.

 

Centristicko-ľavicová Demokratická strana bývalého talianskeho premiéra Mattea Renziho utrpela na Sicílii ťažkú porážku. Jej kandidát Fabrizio Micari dostal iba 18,7 percenta hlasov pred kandidátom Demokratickej ľavice Claudiom Favom so 6,1 percenta.

 

Situácia na Sicílii ešte nemusí automaticky veštiť neúspech pre Renziho aj v parlamentných voľbách, keďže Sicília je tradične konzervatívna. V celoštátnych prieskumoch ľavý stred za pravým stredom príliš nezaostáva, pričom M5S je až na treťom mieste.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies