Prvá dáma USA zavíta na Slovensko a stretne sa aj s prezidentkou

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 06:05 • 2 min
Prvá dáma USA zavíta na Slovensko a stretne sa aj s prezidentkou

WASHINGTON/BRATISLAVA – Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová sa v rámci svojej návštevy Slovenska stretne aj s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou, uviedla vo vyhlásení zverejnenom v noci na piatok kancelária prvej dámy USA. TASR informáciu prevzala od stanice CNN.

slovakia

left justify in out

Bidenová odcestuje na návštevu Rumunska a následne Slovenska v priebehu štvrtka miestneho času (piatok SELČ), píše sa vo vyhlásení. Presný dátum a čas avizovaného stretnutia s Čaputovou však nie je známy.

 

 

V sobotu večer plánuje prvá dáma pricestovať do Bratislavy, kde sa stretne s pracovníkmi tamojšieho amerického veľvyslanectva. Z Bratislavy by mala odcestovať v nedeľu smerom do Košíc a obce Vyšné Nemecké. V Košiciach sa prvá dáma zúčastní udalostí zorganizovaných pri príležitosti Dňa matiek (8. mája) a navštívi aj centrum pre utečencov z Ukrajiny a dve školy. Prvá dáma sa tiež stretne s rodinami, ktoré prichýlili utečencov, približuje vyhlásenie.

 

 

Bidenová sa následne 9. mája plánuje stretnúť s členmi slovenskej vlády pred tým, ako sa vráti do Spojených štátov. Pôjde o druhú zahraničnú cestu Jill Bidenovej bez svojho manžela – po návšteve olympiády v Tokiu – a ďalší prejav solidárnosti americkej prvej dámy s Ukrajinou, píše AP. Prezident Joe Biden sa stretol s ukrajinskými utečencami v marci počas návštevy Poľska.

 

Možno vás zaujme: Macron a Módí vyzvali na zastavenie bojov na Ukrajine



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona