Obvinení v kauze Dobytkár budú stíhaní väzobne do začiatku septembra

NETKY.SK • 23 Marec 2021, 16:50 • 2 min
Obvinení v kauze Dobytkár budú stíhaní väzobne do začiatku septembra

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR (NS SR) na dnešnom neverejnom zasadnutí rozhodol o predĺžení lehoty trvania väzby obvineným Norbertovi B., Ľubomírovi P. a Petrovi K. do 1. septembra 2021.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, súd zároveň v celom rozsahu zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z pondelka 15. marca týkajúce sa právnika Milana K. Toho vtedy ŠTS prepustil z väzby na slobodu.

 

img

 

Pôvodné rozhodnutie bolo zrušené 

ŠTS pôvodne na základe návrhu prokurátora rozhodol o predĺžení trvania lehoty väzby Norberta B., Petra K. a Ľubomíra P. obvinených v kauze Dobytkár do 1. júla, NS SR však dnes toto uznesenie zrušil. ŠTS zároveň zamietol žiadosti obvinených o prepustenie z väzby na slobodu. Proti tomuto verdiktu podali sťažnosť, ktorú dnes NS SR zamietol.

 

Kauza Dobytkár súvisí s podozreniami na korupciu v prostredí Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Polícia hodnotu poskytnutých úplatkov v rámci tejto kauzy vyčíslila na 10,5 milióna eur.

 

img

 

Obvinení 

V skupine osôb obvinených z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú napríklad exšéf PPA Juraj K., bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír P., bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek K., finančník Martin K. či podnikatelia Norbert B. a Peter K. Medzi ďalšími obvinenými sú aj advokáti či veterinár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies