Vo veku 73 rokov zomrel popredný milánsky kaderník Aldo Coppola

NETKY.SK • 22 November 2013, 09:18 • 2 min
Vo veku 73 rokov zomrel popredný milánsky kaderník Aldo Coppola

MILÁNO - Vo veku 73 rokov zomrel vo štvrtok po bližšie nešpecifikovanej chorobe taliansky kaderník Aldo Coppola, ktorý pomohol prepojiť umenie úpravy vlasov s módou. Oznámilo to jeho tlačové oddelenie.

slovakia

left justify in out

Jeho spolupráca na vytváraní ikonických účesov pre popredné talianske módne domy ako Armani, Valentino, Ferre či Versace sa datuje do 80. rokov, keď sa z Milána stalo jedno zo svetových módnych centier, píše agentúra AP. Medzi jeho múzy patrili Naomi Campbellová, Sophia Lorenová, Monica Bellucciová či Linda Evangelistová. V roku 2010 pre magazín Vogue povedal, že jeho umeleckému kaderníckemu štýlu najviac vyhovuje tvár herečky Charlize Theronovej.

Coppola začal s kariérou ako 12-ročný v salóne svojho otca v Miláne. Keď mal 16 rokov, vytváral účesy pre módne prehliadky vo Florencii. Dlhodobo spolupracoval so značkou L'Oreal a prevádzkoval sieť módnych salónov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies