Vo veku 59 rokov zomrel basgitarista skupiny Toto Mike Porcaro

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 09:44 • 2 min
Vo veku 59 rokov zomrel basgitarista skupiny Toto Mike Porcaro

BRATISLAVA - V nedeľu 15. marca zomrel vo veku 59 rokov bývalý basgitarista americkej skupiny Toto Mike Porcaro.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom sociálnej siete Facebook o tom informoval jeho brat Steve Porcaro. Hudobník podľa jeho slov naposledy vydýchol v spánku štyri minúty po polnoci, pričom až do konca boli pri ňom jeho najbližší. "Odpočívaj v pokoji braček," napísal. "Môj brat Mike Porcaro je už v nebi. Bude mi chýbať viac, ako dokážem vyjadriť slovami," vyjadril sa na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter gitarista, spevák a producent Steve Lukather. Rodák zo South Windsoru v Connecticute trpel amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS), ktorá je známa aj ako Lou Gehrigova choroba.


Michael Joseph Porcaro sa narodil 29. mája 1955. K formácii Toto, v ktorej pôsobili aj jeho bratia Jeff a Steve Porcarovci, sa pridal v 80. rokoch minulého storočia. Činnosť v skupine, ktorú preslávili hity ako Rosanna, Africa či Make Believe, ukončil pre zdravotné ťažkosti spojené s ALS v roku 2007. Podieľal sa na albumoch ako Isolation (1984), Fahrenheit (1986), Mindfields (1998) či Through the Looking Glass (2002). V roku 2009 uviedli zoskupenie do Hudobnej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies