Vo veku 48 rokov zomrel Scott Weiland, bývalý spevák kapely Stone Temple Pilots

NETKY.SK • 4 December 2015, 09:29 • 2 min
Vo veku 48 rokov zomrel Scott Weiland, bývalý spevák kapely Stone Temple Pilots

BRATISLAVA - Vo veku 48 rokov zomrel vo štvrtok v Bloomingtone v štáte Minnesota americký spevák Scott Weiland, ktorý sa preslávil ako frontman kapely Stone Temple Pilots. Podľa informácií portálu TMZ našli hudobníkovo telo v autobuse, v ktorom cestoval počas aktuálneho turné so skupinou Scott Weiland & The Wildabouts.

slovakia

left justify in out

Smutnú správu pre americký dvojtýždenník Rolling Stone potvrdil muzikantov zástupca, pričom dnes informáciu zverejnili aj na interpretovom profile na sociálnej sieti Facebook, kde uviedli, že Weiland zomrel v spánku.


Scott Weiland sa narodil 27. októbra 1967 v kalifornskom San Jose. V 80. rokoch minulého storočia pomáhal zakladať spomínanú kapelu Stone Temple Pilots, s ktorou pred tým, ako ho v roku 2013 ostatní členovia vyhodili, vydal šesť radových albumov. Spieval aj vo formácii Velvet Revolver, ktorá uviedla na trh štúdiovky Contraband (2004) a Libertad (2007). Na konte má tiež sólové počiny 12 Bar Blues (1998), "Happy" in Galoshes (2008), vianočný album The Most Wonderful Time of the Year (2011) a kompiláciu A Compilation of Scott Weiland Cover Songs (2011). Tento rok v marci vydal pod hlavičkou Scott Weiland & The Wildabouts album Blaster. V minulosti mal viacero problémov so zákonmi, a to aj vďaka drogám. V rokoch 1994 až 2000 bola jeho manželkou Janina Castaneda, následne v rokoch 2000 až 2007 bol ženatý s modelkou Mary Forsberg, s ktorou má dve deti. Predvlani sa zosobášil s fotografkou Jamie Wachtel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies