Výbuch v ankarskej továrni na zbrane si vyžiadal päť mŕtvych

NETKY.SK • 10 Jún 2023, 11:45 • 2 min
Výbuch v ankarskej továrni na zbrane si vyžiadal päť mŕtvych

ANKARA - Päť zamestnancov zahynulo pri sobotňajšom výbuchu v továrni na výrobu rakiet a výbušnín v tureckej metropole Ankara. Informovalo o tom turecké ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

K explózii došlo v sobotu ráno v areáli štátnej korporácie MEK, ktorej podniky vyrábajú zbrane a ďalšie vybavenie pre tureckú armádu. Podľa tureckého rezortu obrany prišli o život všetci piati zamestnanci, ktorí sa v momente výbuchu nachádzali v objekte. Budova závodu na predmestí Ankary sa v dôsledku explózie zrútila.

 

Na mieste zasahovali viaceré hasičské vozidlá. Zhromaždili sa tam aj príbuzní zamestnancov, ktorí žiadali informácie o osude svojich blízkych. Presnú príčinu explózie, ktorá rozbila okná a výklady v okolitých uliciach, objasní až ďalšie vyšetrovanie. Podľa ankarského guvernéra Vasipa Šahina ju však zrejme spôsobila chemická reakcia, ktorá nastala počas výroby dynamitu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona