MS: Taliani znova nepostúpili na MS, Portugalci vyradili Turecko

NETKY.SK • 25 Marec 2022, 09:10 • 2 min
MS: Taliani znova nepostúpili na MS, Portugalci vyradili Turecko

PALERMO – Severné Macedónsko šokovalo Talianov a vyradilo ich z baráže na MS v Qatare. Taliani nepostúpili na MS už po druhýkrát v rade. Portugalsko napriek hektickému záveru vyradilo Turecko a v rozhodujúcom zápase si zmeria sily so Severným Macedónskom.

slovakia

left justify in out

Trajkovski rozhodol v 92. minúte

 

Severomacedónci zabojujú vo finále baráže na budúci utorok 29. marca na pôde Portugalska o svoju premiérovú účasť na majstrovstvách sveta. Wales si na finálového súpera počká, duel Škótska s Ukrajinou totiž preložili na júnový termín.

Taliani mali v Palerme prevahu, no napriek veľkým šanciam sa im obranu súpera nepodarilo preraziť. Balkánsky tím hral húževnato a snaha sa vyplatila v nadstavenom čase, keď Trajkovski prekonal brankára Gianluigiho Donnarummu strelou z diaľky. Štvornásobný majstri sveta sa na MS nezúčastnia druhýkrát po sebe a celkovo štvrtýkrát v histórii.

 

 

Turecko nevyužilo pokutový kop na 2:2

 

Úlohu favorita naopak potvrdilo Portugalsko, zverenci Fernanda Santosa viedli v polčase po presných zásahoch Otavia a Dioga Jotu 2:0. V 65. minúte sa podarilo na 1:2 znížiť po pase Cengiza Ündera z hranice malého vápna Burakovi Yilmazovi. Tridsaťšesťročný futbalista však o 20 minút neskôr nevyužil obrovskú príležitosť na vyrovnanie, keď nepremenil pokutový kop. Skóre kozmeticky upravil v nadstavenom čase Matheus Nunes.

 

 

Bale zariadil postupe Walesu, Švédi vyradili Česko

 

Vedenia sa už v prvom dejstve ujali zásluhou Garetha Balea aj Walesania, útočník Realu Madrid pridal ďalší presný zásah v druhom polčase a hostia nevyužili príležitosť na vyrovnanie po vlastenci Ben Daviesa.

 

Futbalisti Švédska zdolali v semifinálovom zápase baráže o postup na MS v Katare českú reprezentáciu 1:0 po predĺžení. Severania tak doplnili štvrtkové kvarteto postupujúcich tímov. O jediný presný zásah domácich sa v 110. minúte postaral Robin Quaison. Zverenci Janneho Anderssona sa v súboji o postup na majstrovstvá sveta stretnú v utorok s Poľskom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies