Progresívci sa môžu postaviť aj na hlavu, adopciu detí homosexuálnymi pármi nikdy nepodporíme

NETKY.SK • 27 Jún 2023, 14:45 • 2 min
Progresívci sa môžu postaviť aj na hlavu, adopciu detí homosexuálnymi pármi nikdy nepodporíme

Ak Progresívne Slovensko ústami svojich predstaviteľov navrhuje zlegalizovať všetky drogy, ušetriť zdroje znížením vraj nadštandardne vysokých slovenských dôchodkov alebo ak expert PS na dopravu nevie, kde sú najvyťaženejšie cesty, poviete si – obyčajná ľudská hlúposť. Ak sa ale k hlúposti pridá fanatizmus, ktorý dnes PS predstavilo v otázkach rodiny a rodinného života, musíme spozornieť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Progresívne Slovensko najintenzívnejšie pretláča do verejnej diskusie postavenie homosexuálov, transrodových osôb a tých, ktorí nevedia, čo sú. Dnes sa, okrem iného, nechali na tlačovej konferencii počuť, že sú za manželstvá homosexuálov, novú kvalitu právnej ochrany detí vychovávaných homosexuálnymi pármi, teda že sú za adopcie detí homosexuálnymi pármi a najmä, že treba zmeniť trestný zákon tak, aby každý kto má iný názor na ľudí spadajúcich do kategórie LGBTI+, pocítil prísnu ruku štátu. Ľudia na Slovensku sú tolerantní. Každý z nás pozná minimálne niekoho z homosexuálnej komunity a rešpektuje ho. A uznávam, že v právnej roviny je pár vecí, ktoré treba v spolužití osôb rovnakého pohlavia upraviť. Napríklad majetkové pomery, prístup k zdravotným informáciám o partnerovi. Pre ľudí so zdravým úsudkom je neprijateľné vnucovanie diskusie o transrodových osobách, o novej móde baviť sa, dokonca v školách s našimi deťmi,  kto sa ako cíti, či sa chlapec cíti ako dievča alebo naopak alebo možno ako nejaké zvieratko. Posmešky a odpor vyvolávajú správy zo športových podujatí, kde muži premenení na ženy valcujú ženské cyklistické alebo plavecké preteky. Prečo je téma LGBTI+ tak nasilu pretláčaná? Prečo máme my heterosexuáli pocit, že sme touto témou zbytočne otravovaní a provokovaní? Prečo máme potichu, v budúcnosti podľa návrhu Progresívneho Slovenska, aj pod hrozbou trestného stíhania, bez akéhokoľvek reptania rešpektovať javy, ktoré už nie sú normálne a vymykajú sa z rámca zdravého rozumu? Máme sa pomaly v tejto krajine cítiť ako tí zvláštni a tých zvláštnych považovať za normálnych? Máme rešpektovať, že z verejného priestoru sa na nás valí vlna absolútneho uprednostňovania témy LGBTI+? Máme sa len pousmiať nad tým, že v závere moderného spracovania rozprávky sa nebozkáva Janko s Marienkou ale Janko s Jankom? Alebo má byť posolstvom z médií, vzorom pre mladých toto? Verejné znásilňovanie témy homosexuálov, transrodových osôb a tých, čo nevedia, čo sú, tejto téme mimoriadne škodí, vyvoláva odpor väčšinovej spoločnosti a prehlbovanie názorovej hrádze. Ak toto mienili dosiahnuť propagátori LGBTI+ témy, tak dosiahli svoj cieľ. A do toho vstupuje politická strana Progresívne Slovensko s nepripravenými kandidátmi, ktorí rovno hovoria o manželstvách homosexuálov, adopciách detí, či trestnom postihu, ak nebudete o ľuďoch z tejto komunity pekne hovoriť. Ako si to títo experti z Progresívneho Slovenska vlastne predstavujú? Je pravda, že takýmito návrhmi vyvolajú búrlivé diskusie, ako to pravidelne vidíme v parlamente pri téme umelého prerušenia tehotenstva. Vyvolajú viac nenávisti a to bez akéhokoľvek riešenia, pretože na zakotvenie manželstiev homosexuálov potrebujú zmenu Ústavy SR, teda minimálne 90 hlasov. Ústava totiž jasne definuje manželstvo ako jedinečný zväzok muža a ženy. Bodka. Dnes som veľmi rád, že motorom tejto ústavnej zmeny bol pred niekoľkými rokmi SMER. Že sme do ústavy zakotvili hrádzu proti nezodpovedným provokáciám.
Progresívne Slovensko škodí téme a zvyšuje napätie. Robí presne to, čo dnes Slovensko potrebuje najmenej. Za SMER – SD hovorím jasne, že nepodporíme ani manželstvá homosexuálov, ani adopciu detí homosexuálnymi pármi, ani trestanie ľudí za to, že zachovávajú zdravý rozum.
A expertom z Progresívneho Slovenska odporúčam, aby radšej išli študovať, kde sú tie najvyťaženejšie cesty v Bratislave alebo z akých dôchodkov žijú na Slovensku ľudia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies