Vo Švajčiarsku vyvinuli nástroj umelej inteligencie špeciálne pre bankových klientov

NETKY.SK • 8 Január 2024, 09:38 • 2 min
Vo Švajčiarsku vyvinuli nástroj umelej inteligencie špeciálne pre bankových klientov

BERN - Mnohé banky sa síce bránia prieniku umelej inteligencie, no zdá sa, že sa napokon neubránia. Napríklad švajčiarsky poskytovateľ základného bankovníctva Temenos vyvinul generatívny nástroj umelej inteligencie, ktorý má slúžiť na automatickú klasifikáciu bankových transakcií zákazníkov. Klientom bude okrem iného poskytovať aj personalizované postrehy a odporúčania.

slovakia

left justify in out

Rýchlo a presne

Firma tvrdí, že nový produkt umožňuje bankám klasifikovať a označovať zákaznícke transakcie z voľne textového príbehu automaticky s vysokým stupňom presnosti a v rôznych jazykoch.

Rýchla a presná klasifikácia transakcií je dôležitá v mnohých situáciách, ktoré nastávajú v bankovníctve. Napríklad pri rozlíšení najlepšieho produktu v danej oblasti od ostatných ponúk, pri predpovediach peňažných tokov, pri poradenstve o rozpočte zákazníkov, pri zoskupovaní partnerov či analýze opotrebovania zákazníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FinReport / Temenos, Foto: USM Business Systems (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies