Pozrite si naše najlepšie recepty s cestovinami

NETKY.SK • 18 November 2023, 11:30 • 2 min
Pozrite si naše najlepšie recepty s cestovinami

Cestovina je jedlo vyrobené z nekysnutého cesta pomocou múky, vody alebo vajec. Každý si ich môže pripraviť podľa vlastnej chuti, no ak vás nič nenapadá prinášame vám inšpiráciu.

slovakia

left justify in out

Na dnes sme pre Vás pripravili:

 

Halušky so syrom bambino

 

Už vyše 40 rokov je dostať na našom trhu syr v červenom črievku s výraznou chuťou. Nie je to len pochúťka na rožok, dá sa použiť aj na prípravu obeda.

 

Suroviny pre 4 osoby:

600 g polohrubej múky, 3-4 dcl vlažnej vody, 1 ČL soli, 1 vajce, 2 ks syra Bambino, 200 g údenej slaniny,

 

Príprava receptu:

Z múky, vody, soli a vajíčka vypracujeme vláčne cesto. Pomocou haluškárne rozotierame cesto do vriacej vody. Premiešame a po vyplávaní na povrch vyberieme do misy. Vytlačíme syr, pridáme opraženú slaninu a dobre premiešame.

obrazok

 

 

Kolienka s hubami

 

Hlad je najlepší kuchár a ak potrebujete navariť rýchlo, cestoviny sú tým pravým jedlom.

 

Suroviny pre 4 osoby:

500 g kolienok, 400 g hlivy ustricovej, 50 g masla, 100 ml mlieka, 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava receptu:

Kolienka uvaríme, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Hlivu očistíme, nakrájame a udusíme na masle. Keď je hliva mäkká, pridáme kolienka, vajíčka ktoré sme rozšľahali v mlieku, soľ, mleté čierne korenie a miešame do zhustnutia. Podávame posypané strúhaným syrom.

obrazok

Lasagne s kuracím mäsom

 

Týmto receptom určite potešíme milovníkov cestovín. Príprava je rýchla a nenáročná.

 

Suroviny pre 4 osoby:

400 g kuracích pŕs, 8 plátkov lasagne, 1 kyslá smotana, soľ, 1 vajce, 1 konzerva kukurice, 200 g tvrdého syra, 400 g paradajkovej omáčky, olej,

 

Príprava receptu:

Lasagne zalejeme vriacou vodou a necháme zmäknúť. Mäso nakrájame na rezance, osolíme a orestujeme na oleji. Zmiešame vajce, smotanu, paradajkovú omáčku. Do zapekacej misy uložíme polovicu lasagní, kuracie mäso, kukuricu bez nálevu, nastrúhaný syr, polovicu nálevu a prikryjeme druhou časťou lasagní. Zalejeme druhou polovicou zálievky a pečieme asi 30 minút pri 180°C.

obrazok


Šunkovo-smotanové špagety

 

Synonymom talianskej kuchyne sú špagety. Dajú sa pripraviť na toľko spôsobov, že by ste ich mohli jesť takmer každý deň.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 balík špagiet, 1 cibuľu, 30 dkg šunky, 1 sladkú smotanu, 20 dkg tvrdého syra, 2 vajíčka, olej, 2 kocky syrokrému,

 

Príprava receptu:

Špagety uvaríme podľa návodu. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a nakrájanú šunku. Pridáme syrokrém, nastrúhaný syr, prilejeme smotanu a nakoniec rozšľahané vajíčka. Chvíľu povaríme a premiešame so špagetami.

obrazok

 


Špirálky s brokolicou

 

Vieme, že receptov kde hlavnou ingredienciou je brokolica je veľa, no aj tak sme sa rozhodli, že pridáme aj tento.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 balík špirál, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 malú brokolicu, 1 balenie tofu, 100 g syru na strúhanie, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie, olej,

 

Príprava receptu:

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rozobratú brokolicu, na kocky nakrájané tofu, soľ, mleté korenie, karí korenie a spolu všetko udusíme. Medzi tým si uvaríme cestoviny podľa návodu. Všetko spolu premiešame, dochutíme a posypeme strúhaným syrom.

obrazok

 

 

Prajeme dobrú chuť. 

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies