Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
26. jún. 2022Adriána
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
18.07.2016 09:00 Gurmán
Cestoviny v plnom nasadení
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
18.07.2016 09:00 Gurmán

Cestoviny v plnom nasadení



BRATISLAVA - Cestovina je jedlo vyrobené z nekysnutého cesta pomocou múky, vody alebo vajec. Každý si ich môže pripraviť podľa vlastnej chuti, no ak vás nič nenapadá prinášame vám inšpiráciu.


Na dnes sme pre Vás pripravili:

 

Halušky so syrom bambino

 

Už vyše 40 rokov je dostať na našom trhu syr v červenom črievku s výraznou chuťou. Nie je to len pochúťka na rožok, dá sa použiť aj na prípravu obeda.

 

Suroviny pre 4 osoby:

600 g polohrubej múky, 3-4 dcl vlažnej vody, 1 ČL soli, 1 vajce, 2 ks syra Bambino, 200 g údenej slaniny,

 

Príprava receptu:

Z múky, vody, soli a vajíčka vypracujeme vláčne cesto. Pomocou haluškárne rozotierame cesto do vriacej vody. Premiešame a po vyplávaní na povrch vyberieme do misy. Vytlačíme syr, pridáme opraženú slaninu a dobre premiešame.

Čas prípravy: 45 minút

 

UTOROK 19.7.2016

 

Kolienka s hubami

 

Hlad je najlepší kuchár a ak potrebujete navariť rýchlo, cestoviny sú tým pravým jedlom.

 

Suroviny pre 4 osoby:

500 g kolienok, 400 g hlivy ustricovej, 50 g masla, 100 ml mlieka, 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava receptu:

Kolienka uvaríme, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Hlivu očistíme, nakrájame a udusíme na masle. Keď je hliva mäkká, pridáme kolienka, vajíčka ktoré sme rozšľahali v mlieku, soľ, mleté čierne korenie a miešame do zhustnutia. Podávame posypané strúhaným syrom.

Čas prípravy: 60 minút

 

STREDA 20.7.2016

 

Lasagne s kuracím mäsom

 

Týmto receptom určite potešíme milovníkov cestovín. Príprava je rýchla a nenáročná.

 

Suroviny pre 4 osoby:

400 g kuracích pŕs, 8 plátkov lasagne, 1 kyslá smotana, soľ, 1 vajce, 1 konzerva kukurice, 200 g tvrdého syra, 400 g paradajkovej omáčky, olej,

 

Príprava receptu:

Lasagne zalejeme vriacou vodou a necháme zmäknúť. Mäso nakrájame na rezance, osolíme a orestujeme na oleji. Zmiešame vajce, smotanu, paradajkovú omáčku. Do zapekacej misy uložíme polovicu lasagní, kuracie mäso, kukuricu bez nálevu, nastrúhaný syr, polovicu nálevu a prikryjeme druhou časťou lasagní. Zalejeme druhou polovicou zálievky a pečieme asi 30 minút pri 180°C.

Čas prípravy: 60 minút

 

ŠTVRTOK 21.7.2016

 

Šunkovo-smotanové špagety

 

Synonymom talianskej kuchyne sú špagety. Dajú sa pripraviť na toľko spôsobov, že by ste ich mohli jesť takmer každý deň.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 balík špagiet, 1 cibuľu, 30 dkg šunky, 1 sladkú smotanu, 20 dkg tvrdého syra, 2 vajíčka, olej, 2 kocky syrokrému,

 

Príprava receptu:

Špagety uvaríme podľa návodu. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a nakrájanú šunku. Pridáme syrokrém, nastrúhaný syr, prilejeme smotanu a nakoniec rozšľahané vajíčka. Chvíľu povaríme a premiešame so špagetami.

Čas prípravy: 45 minút

 

PIATOK 22.7.2016

 

Špirálky s brokolicou

 

Vieme, že receptov kde hlavnou ingredienciou je brokolica je veľa, no aj tak sme sa rozhodli, že pridáme aj tento.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 balík špirál, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 malú brokolicu, 1 balenie tofu, 100 g syru na strúhanie, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie, olej,

 

Príprava receptu:

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rozobratú brokolicu, na kocky nakrájané tofu, soľ, mleté korenie, karí korenie a spolu všetko udusíme. Medzi tým si uvaríme cestoviny podľa návodu. Všetko spolu premiešame, dochutíme a posypeme strúhaným syrom.

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť. 

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  SITA



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok