Pandémia valcuje Anglicko!

NETKY.SK • 30 December 2021, 15:30 • 2 min
Pandémia valcuje Anglicko!

LONDÝN - Britská Národná zdravotná služba dnes uviedla, že Anglicko je pripravené na otvorenie dočasných poľných nemocníc v dôsledku nárastu prípadov nákazy koronavírusom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počty nakazených koronavírusom, vrátane jeho variantu omikron, denne stúpajú, len v stredu ich bolo viac ako 183 000. Rýchlo rastie aj počet pacientov v nemocniciach, ktorý v stredu v Anglicku prekročil 10 000, čo je najviac od marca.

 

img

 

NHS v Anglicku oznámila, že od tohto týždňa začne s výstavbou poľných nemocníc v areáli ôsmich nemocníc v mestách ako Londýn, Bristol či Leeds, pričom každá z nich pojme približne 100 ďalších pacientov. Tieto lôžka budú určené pre pacientov, ktorí sa zotavujú z chorôb, vrátane tých, ktorí prekonali koronavírusové ochorenie COVID-19, aby sa uvoľnil priestor a personál pre liečbu veľkého počtu nových prípadov nákazy koronavírusom.

 

img

 

Spojené kráľovstvo je jednou z najviac zasiahnutých krajín Európy, covidu tam podľahlo 148 089 ľudí. Vláda počas prvej vlny pandémie otvorila veľké poľné nemocnice na miestach, ako sú výstavné centrá, neboli však veľmi využívané. Minister zdravotníctva Sajid Javid dúfa, že ani tentoraz nebudú naplno využívané, ale podľa jeho slov "je absolútne správne, že sa pripravíme na všetky scenáre a zvýšime kapacitu".

 

Prečítajte si: Grécko zakázalo hudbu v baroch

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona