Vo francúzskych Alpách padla ďalšia lavína: Zahynul holandský snoubordista, dvaja sú nezvestní

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 10:34 • 2 min
Vo francúzskych Alpách padla ďalšia lavína: Zahynul holandský snoubordista, dvaja sú nezvestní

PARÍŽ - Holandský snoubordista prišiel o život pri páde lavíny vo francúzskych Alpách. Jeho dvaja krajania sú stále nezvestní, informovali dnes miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Lavína spadla v utorok popoludní neďaleko lyžiarskeho strediska Valfréjus ležiaceho v blízkosti talianskych hraníc. Masa snehu zavalila svah nachádzajúci sa mimo oficiálnych zjazdoviek a zasiahla skupinu snoubordistov vo veku 20-25 rokov.

Telo Holanďana objavili niekoľko hodín po páde lavíny. Pátranie po dvoch nezvestných by malo pokračovať v priebehu dnešného dňa.

 



Lavína spadla v utorok aj na zjazdovku vo francúzskom lyžiarskom stredisku Tignes v Hornom Savojsku, táto si však nevyžiadala žiadne obete ani zranených.

Francúzski meteorológovia v pondelok varovali pred vysokým rizikom pádu lavín v horských oblastiach v dôsledku nedávneho sneženia a silného vetra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies