Vo Francúzsku nevôľa s plánovanou reformou zákonníka práce neustáva

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 17:58 • 2 min
Vo Francúzsku nevôľa s plánovanou reformou zákonníka práce neustáva

PARÍŽ - Tisíce Francúzov dnes opäť vyšli do ulíc, aby pred blížiacim sa hlasovaním senátorov o kontroverzne vnímanej reforme trhu práce dali najavo svoju nevôľu so zámermi vlády.

slovakia

left justify in out

Demonštrovalo sa pritom nielen v Paríži, kde dnes vzhľadom na štrajk zostala uzavretá dominanta mesta, Eiffelova veža, ale aj v Lyone, Marseille a rade ďalších miest.

 

Aj keď premiér Manuel Valls avizoval na stredu a štvrtok prijatie predstaviteľov zamestnávateľov i odborov, nové "rokovania" o reforme už vopred vylúčil, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Odborári už niekoľko mesiacov demonštrujú proti zámerom prezidenta Francoisa Hollanda a jeho vlády, ktorých súčasťou je okrem iného zavedenie 35-hodinového pracovného týždňa a zmiernenie ochrany zamestnancov pred výpoveďami, a to všetko v rámci boja proti vysokej miere nezamestnanosti. Senát zrejme odhlasuje ešte tvrdšiu podobu zmien, ako navrhovala francúzska vláda.

 

Podľa dnes zverejneného prieskumu verejnej mienky je naďalej až 73 percent Francúzov proti tomu, aby vláda presadila svoj návrh zmien v zákonníku práce bez súhlasu parlamentu. Až 59 percent z tejto skupiny obyvateľstva by podporilo návrhy na zvrhnutie vlády v prípade, že by pokračovala vo svojich snahách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies