Rusko stavia od základov nové mesto na hranici s Európskou úniou pre 60 000 obyvateľov

NETKY.SK • 1 Január 2020, 17:42 • 2 min
Rusko stavia od základov nové mesto na hranici s Európskou úniou pre 60 000 obyvateľov

MOSKVA – Len 30 kilometrov od Európskej únie sa v regióne Leningradskej oblasti stavia nové mesto – Ust-Luga. Je určené pre 60 000 ľudí. Časť tohto mesta je už postavená – pre 35 000 obyvateľov. Dokončenie zvyšku je naplánované do roku 2030. Ale to všetko sa deje nejako tajne.

slovakia

left justify in out

Toto mesto rastie vedľa úplne novej priemyselnej oblasti. To znamená, že od základu je postavených okolo 100 závodov na celkovej ploche 35 km2, kde bude pracovať 17 000 ľudí. Mnohé závody už boli vybudované a fungujú na plný výkon.

 

V Ust-Luge sa už vybudoval nový prístav, ktorý sa za posledných 16 rokov rozrástol a je 140-krát väčší, ako predtým. Teraz je najväčším prístavom v Baltskom mori a druhým najväčším v Rusku. Do roku 2030 sa stane druhým najväčším v Európe po Rotterdame (Holandsko). Mesto je pripravené, desiatky podnikov sú hotové, nový prístav stojí a spracováva 120 miliónov ton nákladu ročne.

 

Možno je to súčasť veľkej hry, ale k mestu Ust-Lug sa nepriťahuje zbytočná pozornosť. Rovnakým spôsobom nejaký čas média nevenovali pozornosť ani ruským ozbrojeným silám. Všetci si mysleli, že sa už dávno rozpadli, no zrazu sa ukázalo, že ruská armáda sa stala ultramodernou a schopnou vykonávať také efektívne operácie ako na Kryme a druhý najmocnejší člen NATO (Turecko) nakupuje ruské zbrane, nie americké.

 

Mesto Ust-Lug bolo postavené ako mesto európskeho typu, v ktorom je 1/3 viacposchodového bývania a zvyšné 2/3 bývania sú súkromné domy s veľkosťou od 35 do 210 metrov štvorcových s pozemkami. Žiť v tomto meste nebudú úradníci, ale pracovníci priemyselných klastrov (17 000 ľudí) a tiež prístavní pracovníci (ďalších 17 000) – spolu asi 34 000 zamestnancov a ich rodinných príslušníkov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies