Irán obvinil USA zo spáchania teroristického činu

NETKY.SK • 3 Január 2020, 07:31 • 2 min
Irán obvinil USA zo spáchania teroristického činu

TEHERÁN - Iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf odsúdil vraždu generálmajora Kásema Solejmáního, veliteľa špeciálnych jednotiek Kuds iránskych revolučných gárd, ako americký akt medzinárodného terorizmu.

slovakia

left justify in out

Verejné vyjadrenie Zarífa

"USA nesú plnú zodpovednosť za všetky dôsledky svojho nebezpečného a nezodpovedného politického konania v podobe činu medzinárodného terorizmu, namiereného proti generálovi Solejmánímu, pri ktorom bol zavraždený," uviedol Zaríf vo svojom účte na Twitteri.

Možné stupňovanie napätia

Agentúra Reuters dodáva, že podľa Zarífa predstavuje Solejmáního vražda "extrémne nebezpečnú a nerozumnú eskaláciu (napätia)". Pentagón vo vyhlásení uviedol, že Solejmáního zabila americká armáda na rozkaz prezidenta USA Donalda Trumpa.

 

img

 

Útok

Pri leteckom útoku na konvoj v blízkosti letiska v Bagdade bol v dnešných skorých ranných hodinách zabitý Kásem Solejmání a Abú Mahdí Muhandis, zástupca veliteľa irackých Jednotiek ľudovej mobilizácie (PMU), podporovaných Iránom.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies